in

WD presenteert mediaspeler WD TV Play

Western Digital (WD) heeft woensdag de WD TV Play geïntroduceerd, een nieuwe mediaspeler met ondersteuning voor full-hd-resolutie en ingebouwde wifi-functie. Met de nieuwe mediaspeler kan diverse video- en audiocontent naar de televisie worden gestreamd vanaf dlna-servers en aangesloten usb-sticks en harddisks. De WD TV Play beschikt echter niet over een ingebouwde harde schijf en biedt daar ook geen ruimte voor.

..

Via het internet kan er wel gebruik worden gemaakt van diverse online videodiensten, zoals Youtube en Vimeo. Ook is er ondersteuning voor online muziekdiensten als Spotify, en is het mogelijk om statusupdates van Facebook-vrienden bij te houden via een voorgeïnstalleerde app.

Standaardactie bij opstarten
Nieuw is de mogelijkheid om een standaardactie in te stellen voor wanneer het apparaat wordt aangezet. Zo kan de WD TV Play na inschakeling automatisch een bepaalde diashow weergeven, een gekozen applicatie starten of beginnen met het afspelen van muziek.

Daar staat tegenover dat het apparaat minder codecs zou ondersteunen dan eerdere mediaspelers van WD. Volgens technologieblog Nextpowerup kan de TV Play niet overweg met mpeg2-video en DTS-geluid, terwijl de mogelijkheid om muziek en beeld via dlna naar verschillende apparaten in huis te streamen, geschrapt zou zijn.

WD heeft nog geen Nederlandse adviesprijs bepaald voor de WD TV Play en wanneer de mediaspeler in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend. In de Verenigde Staten is het apparaatje inmiddels al wel te koop voor 70 dollar.

Bron: nu.nl

Pioneer lanceert toplijn met uitgebreide verbindings- en entertainmentmogelijkheden

Een grootse hoes voor een kleintje