in

Sitecom introduceert router met Do-not-track-functie

Sitecom Cloud Security wordt uitgebreid met een functionaliteit gericht op het verhogen van de privacy van de familie, namelijk Do-not-track. Alle apparaten verbonden met de router kunnen gebruik maken van deze nieuwe functie. Op deze manier wordt het mogelijk om niet alleen vanuit de webbrowser op een notebook of desktop PC aan te geven dat men niet gevolgd wil worden, maar ook vanuit alle andere web-applicaties en vanaf andere apparaten zoals een smartphone of tablet.

..

Sitecom en SurfRight breiden de unieke beveiligingsfunctionaliteit Sitecom Cloud Security uit met Do-not-track, waarmee families aan websites kunnen laten weten dat ze niet gevolgd willen worden. Do-not-track is een opkomende privacy standaard waarmee men via de webbrowser websites kan laten weten dat het surfgedrag niet bijgehouden mag worden; surfgedrag wordt doorgaans aan derden verkocht, gebruikt voor bezoekanalyses en om doelgerichte reclames te tonen. Doordat de Do-not-track-functionaliteit nu op de router is geïntegreerd wordt het mogelijk om niet alleen vanaf een webbrowser op een PC of Mac gebruik te maken van de Do-not-track privacy functie, maar ook vanuit andere web-toepassingen en vanaf een smartphone of tablet zoals de iPad.

“Alleen de allernieuwste browsers bieden een Do-not-track-functie aan. Met Sitecom Cloud Security hoeft de gebruiker niet langer individuele browsers in te stellen maar kan de gebruiker met één muisklik op een centrale locatie aangeven dat de hele familie vanaf elk apparaat in het netwerk niet gevolgd wil worden”, aldus Mark Loman, CEO van SurfRight. “Sitecom Cloud Security zorgt ervoor dat het hele gezin te allen tijde gebruik kan maken van deze functie. Ook al wordt er een browser of web-toepassing gebruikt die deze functie niet ondersteunt. Hierdoor weten advertentienetwerken, die ook reclames tonen in populaire gratis apps en games, dat men niet gevolgd wil worden voor commerciële doeleinden.”

De Do-not-track-functie in Sitecom Cloud Security wordt niet automatisch geactiveerd. Eindgebruikers die hier graag gebruik van willen maken kunnen de functie activeren via de gebruikersinterface, net als met de advertentieblokkering binnen Sitecom Cloud Security. Naast dat Sitecom Cloud Security vanaf de router bescherming biedt tegen virussen en andere malware, phishing, schadelijke webpagina’s en misbruik van bugs en kwetsbaarheden in populaire software, kan het reclames van advertentienetwerken blokkeren. Servers van advertentienetwerken zijn een gewild doelwit voor cybercriminelen. De inhoud van deze servers wordt immers geplaatst en getoond op duizenden websites en bereikt tienduizenden of zelfs miljoenen bezoekers binnen een bepaald tijdsbestek. Het proactief blokkeren van online advertenties van deze advertentienetwerken verhoogt de beveiliging.

In december lanceert Sitecom de X-series 3.0 routers die voorzien zijn van Sitecom Cloud Security inclusief de nieuwste functionaliteit: Do-not-track. Voor eindgebruikers die een Sitecom router met Sitecom Cloud Security in het bezit hebben, lanceert Sitecom nieuwe firmware. Dankzij Sitecom’s Automatic Firmware Update krijgen eindgebruikers automatisch bericht als nieuwe firmware beschikbaar is en kan deze middels 2 eenvoudige klikken worden gedownload en volledig worden geïnstalleerd.

WLR-6000 Wireless Gigabit Router N750 X6 RRP 129,99 EUR

Eerste Plug & Play babyfoon voor smartphone

Sony Mobile introduceert de Xperia™ E