in

LG marktleider IPS-monitoren in Nederland

LG Electronics Benelux is sinds september de onbetwiste marktleider op het gebied van IPS-monitoren in de retailmarkt in Nederland. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau GfK Retail and Technology. Het onderzoek laat voor oktober zelfs een verdrievoudiging zien van het LG marktaandeel ten opzichte van vorig jaar in de retailmarkt van IPS monitoren. Het grote succes van LG kan worden verklaard doordat LG dit jaar de IPS technologie, die voorheen uitsluitend werd toegepast binnen de grafische sector, heeft ontsloten voor een breder publiek.

..

• Marktaandeel LG Nederland op het gebied van IPS-monitoren in 2012 verdrievoudigd
• LG introduceert als eerste betaalbare IPS-monitoren met levensechte kleuren
• ‘So Real it’s scary’-viral over de IPS7 monitor is een wereldwijd succes

 
“LG biedt monitoren met levensechte kleuren aan, maar dan zónder het hoge prijskaartje dat hier normaal gesproken aan hangt,” aldus Bas Tulner, Marketing Directeur LG Benelux. “Met de lancering van de betaalbare IPS-monitoren maakt LG topkwaliteit voor iedereen toegankelijk.”
 
IPS-technologie is de toekomst
Na de succesvolle introductie van de IPS4 en IPS7 serie zal LG haar IPS-lijn in 2013 verder uitbreiden. Zo worden de nieuwste IPS modellen van LG in januari 2013 op de Consumer Electronics Show in Las Vegas geïntroduceerd, zoals de LG IPS Ultra Wide monitor (EA93) en de LG IPS Touch 10 monitor (ET83). Want IPS-technologie is de toekomst volgens LG. Ook onderzoeksbureau GfK Retail and Technology bevestigt dat IPS op dit moment een groeiende markt is. Dit jaar heeft GfK Retail and Technology de ontwikkelingen binnen de IPS-markt voor het eerst in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat de IPS technologie in oktober al goed was voor 25% van de omzet in de retailmarkt. Het onderzoeksbureau geeft aan dat naar verwachting dit aandeel het komende jaar nog verder zal worden vergroot.
 
Voordelen IPS-technologie
Ten opzichte van traditionele monitoren heeft een IPS-monitor veel voordelen. Zo zijn de IPS-monitoren uitgerust met In-Plane Switching (IPS) in plaats van de traditionele Twisted Nematic (TN)-technologie. Dankzij deze technologie heeft de IPS-monitor een buitengewone beeldkwaliteit, waarbij kleuren levensecht worden weergegeven. Daarnaast hebben IPS-monitoren een brede kijkhoek van 178 graden, waardoor de monitor een haarscherp beeld geeft vanuit elke hoek. Ook zorgt de snelle kleurovergang van de IPS-monitor voor een rustig beeld, waardoor de ogen minder snel vermoeid raken.
 
‘So real it’s scary’-viral
Ter promotie van de nieuwe IPS monitoren lanceerde LG in oktober een online film, genaamd ‘So real it’s scary’. In korte tijd is deze video een groot internationaal succes geworden: inmiddels hebben al meer dan 16 miljoen mensen de video bekeken via YouTube. De film ‘So real it’s scary’ laat op spannende manier zien dat je het beeld van de LG IPS monitoren niet van de werkelijkheid kunt onderscheiden.

Verbatim lanceert stijlvolle GO NANO Wireless Mouse en Bluetooth Mobile Speaker

Nokia introduceert Nokia Lumia 620