in

LG led E50-serie computermonitoren

LG Electronics lanceert een nieuwe serie led lcd-monitoren: de E50-serie. Deze schermen zijn voorzien van ‘groene’ technologie en een breed scala aan functies. Van deze nieuwe serie zijn de 22-inch E2250V en de 23-inch E2350V verkrijgbaar in de Benelux,vanaf midden maart. De adviesprijs bedraagt 219 euro voor de E2250V en 239 euro voor de E2350V incl. btw.

De E50-serie biedt full hd-beeldkwaliteit met een hoge contrastratio en diverse entertainmentfeatures. De monitoren zijn verder uitgerust met Dual Screen, Autobright en Cinemamode. Daarmee kunnen gebruikers de schermweergave opsplitsen in tweeën. Dat maakt het mogelijk om verschillende applicaties tegelijkertijd naast elkaar in de gaten te houden.

Met de two-way-stand kan de voet ook worden losgekoppeld. Daardoor is de monitor eenvoudig op gelijke hoogte met bijvoorbeeld een laptopscherm te plaatsen.

De E50-monitoren hebben een minimale impact op het milieu. Zo bevatten ze weinig schadelijke materialen (geen kwik en halogeen). Ook bij vernietiging blijft weinig afval over. De monitoren gebruiken tot 45 procent minder stroom dan hun voorgangers. De E2250V verbruikt slechts 23 Watt, terwijl de E2350V een energieverbruik heeft van 28 Watt.

De eigenschappen op milieugebied van de E2350V zijn onlangs onderstreept door UL. Deze wereldwijde certificeringsinstantie voorzag de monitor van de Sustainable Product Certification. Hiervoor is de monitor uitvoerig getest. Uit deze testen bleek dat de E2350V voldoet aan de IEEE 1680-milieueisen voor consumentenelektronica. Hieronder vallen ook de Energy Star-eisen voor efficiënt energieverbruik.

Assassins Creed II nu verkrijgbaar

Sitecom verdubbelt frequentie routers