in

Extra pixelkleur voor nieuwste Sharp Aquos-schermen

Sharp presenteert tijdens haar voorjaarsshow ‘de kleuren-tv van de 21ste eeuw’ met de nieuwe Quattron vierkleurentechnologie. In de nieuwe Aquos led LE800- en LE900-series is een extra vierde kleur pixel toegevoegd aan het bestaande rgb: geel (Y, yellow) voor een uitzonderlijk scherpe beeldkwaliteit.

Met de introductie van de nieuwe Quattron-technologie voor haar Aquos tv’s voegt Sharp de gele pixelkleur toe aan het bestaande kleurenmodel van rood, groen en blauw (RGB). Hiermee wordt een hogere schermresolutie gerealiseerd, wat zorgt voor de uitzonderlijke beeldkwaliteit. Met name huidtinten worden zeer natuurlijk weergegeven. De kleur goud wordt tevens levendiger en realistischer weergegeven.

‘Met de Quattron-technologie zet Sharp wederom de toon in de ontwikkeling van lcd tv’s. Dankzij de toevoeging van geel als vierde pixelkleur is de beeldkwaliteit van onze Aquos lcd tv’s nog verder verbeterd. Hiermee onderscheiden wij ons van lcd tv’s die gebruik maken van de gangbare RGB-technologie,’ zegt Vincent van Laar, Manager Product Marketing van Sharp Electronics Benelux bv. ‘De nieuwe pixelstructuur van onze X-Gen-schermen zorgt voor een verdere energie-efficiëntie. Met deze nieuwe structuur leveren onze TV’s dezelfde prestaties bij een lager energieverbruik,’ voegt Van Laar toe.

Sitecom verdubbelt frequentie routers

Bol bundelt Prison Break game en serie