in

Nieuwe HTC One zet standaard voor telefoon van morgen

Nieuwe functionaliteiten HTC BlinkFeed™, HTC Zoe™ en HTC BoomSound™ leveren ongeëvenaarde telefoonervaring – HTC, leider in mobiele innovatie en design, introduceert een nieuw vlaggenschip: de HTC One. Ontworpen met een volledig omhullende aluminium unibody, brengt de HTC One HTC BlinkFeed, HTC Zoe en HTC BoomSound. Dit zijn nieuwe HTC Sense-innovaties die de mobiele gebruikservaring herdefiniëren en een nieuwe standaard zetten voor telefoons.

..

“Mensen dompelen zich onder in een constante stroom van updates, nieuws en informatie. Hoewel telefoons één van de belangrijkste middelen zijn om in contact te blijven met mensen en informatie, sluiten conventionele ontwerpen niet aan bij de manier waarop mensen hun telefoon daadwerkelijk gebruiken”, zegt Peter Chou, CEO van HTC. “Een nieuwe, opwindende benadering is noodzakelijk. Met de nieuwe HTC One hebben we de mobiele ervaring vanaf de kern opnieuw opgebouwd om aan te sluiten bij deze nieuwe realiteit.”

HTC BlinkFeed: Een persoonlijke live stream op je homescreen
De kern van de nieuwe HTC One-ervaring is HTC BlinkFeed. Deze functionaliteit transformeert het homescreen naar een livestream van persoonlijke, relevante informatie zoals updates van sociale netwerken, nieuws, foto’s en entertainment en lifestyle updates, zodat de gebruiker hiervoor niet langer verschillende applicaties hoeft te raadplegen. HTC BlinkFeed verzamelt de nieuwste content uit de meest relevante en interessante bronnen, zodat het in één oogopslag en op één plaats zichtbaar is, zonder de noodzaak te wisselen tussen applicaties en websites.

Om deze dynamische benadering voor de telefoon mogelijk te maken, biedt HTC zowel lokale als wereldwijde content uit meer dan 1.400 mediabronnen met meer dan 10.000 artikelen per dag van de meest innovatieve mediabronnen zoals Vice Media, Reuters, ANP, NRC, Tweakers, Elle.nl, Cosmopolitan.nl, Quotenet.nl, Red.nl, Menshealth.nl, Esquire.nl, Eurogamer, Deezer en UEFA.com. Voor meer informatie over HTC BlinkFeed content partners, kijk op de HTC Blog.

HTC Sense TV transformeert de nieuwe HTC One tot een interactieve programmagids en afstandsbediening voor de meeste TV’s, set-top boxen en ontvangers. Met de kracht van de cloud maakt HTC het eenvoudig en intuïtief om te kijken wat er op TV is en het favoriete programma van de gebruiker te vinden.

HTC UltraPixel Camera met HTC Zoe
De HTC UltraPixel Camera herdefinieert hoe mensen hun meest dierbare momenten vastleggen, herbeleven en delen. Met HTC Zoe is het mogelijk foto’s van hoge kwaliteit te maken die tot leven komen in fragmenten van drie seconden. Deze ‘Zoes’, foto’s en video’s worden op een bijzondere wijze getoond, zodat de galerij tot leven komt. Deze transformeert van een traditionele galerij met stilstaande beelden, tot een bewegende galerij met herinneringen. Met Zoe Highlights worden automatisch geïntegreerde filmpjes van 30 seconden met hoogtepunten van iedere map gemaakt. Deze beelden bestaan uit foto’s en video’s, inclusief muziek met professionele effecten en transities. Deze video’s met hoogtepunten zijn gemakkelijk te bewerken, kunnen ingedeeld worden op thema en eenvoudig worden gedeeld via sociale netwerken, e-mail of andere diensten.                                                                                      

Om deze innovatieve camera-ervaring mogelijk te maken heeft HTC een camera op maat ontwikkeld met een f/2.0 apertuur lens en een hoogwaardige sensor met UltraPixels die 300 procent meer licht vangt dan traditionele camerasensoren. Deze nieuwe benadering levert ook krachtige prestaties in situaties met weinig licht en andere verbeteringen voor foto’s en video’s. Daarnaast is het perfecte zelfportret of video slechts met één druk op de knop verwijderd met een ultrawijde front-facing camera die 1080p video ondersteunt. De ‘multi-axis optical image stabilisation’ voor zowel de camera aan de voorzijde als aan de achterzijde, zorgt er bovendien voor dat video’s vloeiender zijn, of ze nu stilstaand of in beweging worden geschoten. HTC UltraPixel Camera voegt verder andere functionaliteiten en effecten toe, zoals een verbeterde 360°-panoramafunctie, serieopname en het verwijderen van objecten.

HTC BoomSound
De nieuwe HTC One biedt de best beschikbare audio-ervaring op een telefoon. HTC BoomSound introduceert voor het eerst op een mobiele telefoon stereo speakers aan de voorzijde met een versterker en een full HD-scherm dat gebruikers meeneemt in de muziek, video’s, games en hun favoriete YouTube clips. Voor een rijke en sublieme geluidservaring is daarnaast Beats Audio™ geïntegreerd.

HDR-recording maakt gebruik van geavanceerde dual microfoons en audio processing om een helder en rijk geluid vast te leggen, passend bij high definition videomateriaal. Telefoongesprekken klinken helder op de HTC One dankzij de toevoeging van HTC Sense Voice. Deze toepassing optimaliseert het belvolume en de belkwaliteit in ruimtes met veel geluid zodat gesprekken luid en duidelijk gevoerd kunnen worden.

Aluminium unibody design
De HTC One is ontworpen met een volledig omhullende aluminium unibody en een 4,7 inch, Full HD (1080p) scherm. Ook beschikt het toestel over het Android Jelly Bean besturingssysteem en LTE-netwerktechnologie voor razendsnel browsen. De HTC One is beschikbaar in de kleuren ‘stunning silver’ en ‘beautiful black’. Het slanke en robuuste aluminium unibody voelt comfortabel aan en toont HTC’s bijzondere antennetechniek die gebruikers van een sterk signaal voorzien. Het scherm is ook bestand tegen krassen en vermindert schitteringen. Het biedt een 468ppi (pixels per inch) resolutie met rijke en natuurlijke kleuren.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe HTC One is wereldwijd beschikbaar via meer dan 185 operators en retailers in 80 regio’s en landen. In Nederland is de HTC One vanaf 15 maart verkrijgbaar. De consumentenadviesprijs van de HTC One is 699,00 euro. Voor meer informatie.  

Samsung For Enterprise (SAFE) maakt zakelijk gebruik van smartphones en tablets veilig

Mio zet nieuwe standaard met Mio Cyclo 500 serie met Wi-Fi