in

Galaxy S IV scrollt automatisch met behulp van eye-tracking

De nieuwe Galaxy S IV-smartphone van Samsung, die later deze maand wordt aangekondigd, bevat volgens een Amerikaanse krant een geavanceerdere vorm van eye-tracking. Het zou zo mogelijk zijn om automatisch te scrollen in teksten, zonder het scherm aan te hoeven raken.

..

Twee anonieme bronnen, onder wie een Samsung-medewerker, deden het nieuws tegenover de Amerikaanse krant The New York Times uit de doeken. Als een gebruiker de onderkant van het scherm heeft bereikt, scrollt de pagina automatisch verder. Het nieuws lijkt te worden bevestigd door een merkaanvraag die Samsung vorige maand heeft gedaan, onder de noemer Samsung Eye Scroll. Daarnaast heeft Samsung de merknaam Eye Pause hebben aangevraagd, maar wat daarmee wordt bedoeld, is niet duidelijk.

Volgens een van de bronnen van The New York Times bevat de Galaxy S IV meer softwarematige noviteiten dan vernieuwingen aan de hardware, maar welke verbeteringen de software verder zou bevatten, is niet duidelijk. De Galaxy S III bevatte ook al een vorm van eye-tracking: deze telefoon blijft actief zolang de camera registreert dat de gebruiker naar het scherm kijkt. Daardoor dimt het scherm niet tijdens het lezen van een langere tekst.

Tegelijkertijd publiceerde Evleaks, dat in het verleden herhaaldelijk betrouwbaar is gebleken, een productfoto van de Galaxy S IV. Op de foto – in werkelijkheid hoogstwaarschijnlijk een render die niet overeenkomt met het daadwerkelijke design – is het een en ander af te dingen: zo lijkt de telefoon veel groter dan deze volgens eerdere geruchten zou zijn. Ook de beeldverhouding lijkt niet te kloppen. Opvallend is dat fysieke knoppen op de voorkant lijken te ontbreken. Daarnaast lijkt het scherm rechthoekiger en is de bezel kleiner. Volgens eerdere geruchten zal de S IV een lcd met 1080p-resolutie en een Snapdragon 600-cpu krijgen, maar uit een andere afbeelding die door Evleaks is gepubliceerd zou blijken dat de telefoon een super amoled-scherm zou krijgen. Daarnaast zou de telefoon beschikken over 2GB aan intern geheugen, 16GB tot 64GB interne opslagruimte en een 13MP-camera.

Bron: Tweakers.nl

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3

Philips SpeechMike Premium ‘beste desktop dicteermicrofoon op de markt’