in

Beleef de intuïtieve ASUS PadFone™ 2

Quad-core smartphone met ongelooflijke accuduur en een dunner, lichter PadFone 2 Station zorgen voor ultieme mobiele flexibiliteit. – ASUS kondigt vandaag in zowel Nederland als België de PadFone™ 2 aan. Voortbouwend op de succesvolle PadFone-combinatie van een Android-smartphone en dockable tablet voor ongelooflijke mobiele flexibiliteit, bestaat de PadFone 2 uit een qua specificaties snellere quad-core, met LTE uitgeruste smartphone en een volledig nieuw ontworpen tablet.

..

ASUS-voorzitter Jonney Shih onthulde de PadFone 2 onder wereldwijde media-aandacht tijdens een persconferentie in Milaan, Italië. “Onze niet aflatende drive om te innoveren via onze Design Thinking  filosofie stelde ons in staat de PadFone 2 te creëren. Hij is mooi, hij is snel en niet te vergeten, hij is intuïtief”, aldus de heer Shih.
De PadFone 2 is een 4,7″ Android™-smartphone met toonaangevende specificaties, en verandert via de dokmogelijkheid met de unieke PadFone 2 Station in een lichtgewicht en tegelijk volledig functionele 10,1″ tablet. Apps worden naadloos onmiddellijk geoptimaliseerd om zowel tablet- als telefoon-modi te ondersteunen, met een directe overgang tussen smartphone en tablet schermformaten.

Vergroten en opladen
ASUS wereldberoemde Design Thinking filosofie heeft de dikte en het gewicht van de PadFone 2 Station aanzienlijk verminderd. Met slechts 649g is het gecombineerde gewicht van de PadFone 2 en PadFone 2 Station nu lager dan dat van de meeste tablets op de markt, en het dock-mechanisme werd opnieuw ontworpen zodat hij in één snelle stap te gebruiken is. De PadFone 2 is bovendien subtiel verfijnd om het schermformaat te vergroten tot 4,7″, terwijl de dikte en het gewicht werden verlaagd tot respectievelijk slechts 9mm op het dikste punt en 135 gram.
Ook de accuduur is verbazingwekkend. De hogere capaciteit van de PadFone 2s 2140mAh accu biedt tot 16 uur 3G gesprekstijd en 13 uur Wi-Fi surfen op het web, terwijl de 5000mAh accu van de PadFone 2 Station tot 36 uur 3G gesprekstijd oplevert. De interne accu van de PadFone 2 Station heeft ook genoeg capaciteit om de PadFone 2 in het dock drie keer achter elkaar op te laden.
 
Supertelefoon, superprestaties
Een 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 quad-core processor met 2 GB RAM zorgt voor ongelooflijke PadFone 2 prestaties, zowel in smartphone- als tabletmodus. Het nieuwe 4,7″ 1280 x 720 HD Super IPS+ scherm maakt gebruik van krasbestendig Corning® Fit Glas en levert scherpe, gedetailleerde beelden met accurate kleuren, ultra-brede kijkhoeken en 550 nits helderheid, voor verbluffende zichtbaarheid buiten de deur.
Een nieuwe, hoogwaardige 13-megapixel camera maakt ongelooflijk gedetailleerde beelden, zonder sluitervertraging. De burst-modus kan tot 100 opnamen maken met een razendsnelle zes fotos per seconde, en gelijktijdig 1080p HD-video opnemen op 30 fps, of 720p HD-video op 60fps. Prestaties bij weinig licht worden bovendien verbeterd door het brede f/2.4 diafragma en de speciale beeldsignaalprocessor. Zowel de PadFone 2 als de PadFone 2 Station zijn voorzien van ongeëvenaarde geluidskwaliteit, dankzij ASUS SonicMaster-technologie en audioafstelling door Waves, winnaars van een Technical GRAMMY Award®.

Makkelijk om te delen, makkelijk om op te slaan
Met capaciteiten van 32GB en twee jaar lang 50GB gratis ASUS WebStorage biedt de PadFone 2 eindeloze mogelijkheden voor het opslaan van gegevens. Gegevens synchroniseren tussen apparaten behoort ook tot het verleden, aangezien de PadFone 2-opslag wordt gebruikt door de PadFone 2 Station wanneer de twee zijn verbonden, terwijl NFC gebruikers webpaginas, contacten en aanbevelingen van Play Store-gebruikers met anderen laat delen. De gedeelde mobiele dataverbinding tussen smartphone en tablet betekent ook dat slechts één data-abonnement nodig is voor beide apparaten, terwijl ondersteuning voor maximaal 42Mbit/s DC-HSPA+ en 100Mbit/s LTE voor supersnel websurfen en downloads zorgt.

Gebruiksvriendelijke verbeteringen
De PadFone 2 heeft verder een nieuwe versie van de SuperNote app, die ogenblikkelijk handgeschreven, in meerdere talen gemaakte notities omzet in bewerkbare tekst. De Instant Translation tool vertaalt bovendien met één druk op de knop elk woord, elke zinsnede of zin in een e-mail, op webpaginas of in applicaties, zonder dat een externe vertaaltool nodig is.

Beschikbaarheid en Prijzen
De ASUS PadFone 2 is vanaf midden April verkrijgbaar in Nederland bij Coolblue, MediaMarkt en Saturn en in België bij Vanden Borre.
De Padfone 2 heeft een adviesprijs van € 699.

AOC presenteert de UWHD 21:9 designmonitor van 29 inch

ASUS kondigt Transformer Book notebook met afneembaar Tablet aan