in

Red dot award voor xqPRO Bluetooth Speaker

De nieuwe xqPRO Bluetooth Speaker van xqisit heeft de ‘red dot award: product design 2013’ gewonnen. Bij deze award staat de combinatie van techniek en design centraal.

..

“De red dot design award is een van de belangrijkste kwaliteitszegels op het gebied van productdesign,” aldus Henk-Jan Rozendaal, salesmanager van Strax Benelux. “Deze prijs is een groot succes voor een jong merk als xqisit. Dankzij de continue verbeteringen die we in de xqPRO-productlijn hebben doorgevoerd, zijn we erin geslaagd een draadloze speaker te ontwikkelen die niet alleen technisch innovatief is, maar ook qua design vernieuwend is.”
 
Mobiele communicatie wordt met de xqPRO speaker nog comfortabeler en gemakkelijker dankzij een aantal nieuwe toepassingen, zoals het draadloos luisteren naar muziek met uitstekende geluidskwaliteit en het draadloos bellen zonder achtergrondgeluiden. De speaker, die dankzij zijn afmetingen van 118 x 108 x 55 mm gemakkelijk mee te nemen is, heeft een strak en modern design dat direct opvalt. Ook beschikt hij over een aantal technische innovaties. Een van de belangrijkste innovaties is de uitstekende audiocompressie, waardoor de speaker een optimale datatransfersnelheid en een zeer goede geluidskwaliteit heeft. Hiervoor worden additionele Bluetooth protocollen als apt-X en AAC gebruikt. Daarnaast zorgen de twee speakers en de passieve subwoofer van de xqPRO voor de ultieme luisterervaring.
 
Begin juli zal de uitreiking van de awards tijdens het traditionele red dot gala in Essen, Duitsland, plaatsvinden. Na de uitreiking zal de xqPRO vier weken tentoongesteld worden in het Red Dot Design Museum. Het museum ligt op het terrein van Zeche Zollverein, een oude kolenmijn, onderdeel van het UNESCO werelderfgoed-programma.
 
Voor de xqPRO is de red dot design award al de tweede award. Afgelopen jaar won de draadloze speaker in Hong Kong de gold-medal HKEIA Award for Outstanding Innovation & Technology in de categorie ‘portable electronics’. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door de Hong Kong Electronic Industries Association (HKEIA).

Batman: Arkham Origins Blackgate

BenQ W750 – 3D Home Entertainer