in

Galaxy S III krijgt beter scherm en mogelijkheid tot draadloos opladen

Samsung werkt wellicht aan een Plus-model van de Galaxy S III, meldt een Russische telecominsider. De Galaxy S III Plus zou een beter scherm en een accu met een hogere capaciteit krijgen. Daarnaast zou de telefoon mogelijk draadloos kunnen opladen.

..

Samsung Galaxy S III 16GB BruinSamsung geeft vaker oudere high-end smartphones een update wanneer het een nieuw model uitbrengt. De Koreaanse fabrikant bracht bijvoorbeeld de Galaxy S Plus en Galaxy S Advance uit, die beide vernieuwde versies van de eerste Galaxy S-smartphone waren. Ook van de Galaxy S II werd een Plus-variant uitgebracht, toen de Galaxy S III al in de winkels lag. Met de komst van de Galaxy S 4, die op 14 maart officieel wordt aangekondigd, past het vernieuwen van de Galaxy S III dus in datzelfde patroon.

Als Samsung dezelfde naamgeving gebruikt, gaat het nieuwe model Galaxy S III Plus heten. De accu van de nieuwe S III krijgt volgens insider en blogger Eldar Murtazin een capaciteit van 2400mAh, wat een toename van 300mAh zou betekenen ten opzichte van de originele S III. Het is onduidelijk wat een beter scherm inhoudt, maar misschien verhoogt Samsung de resolutie, die momenteel 1280×720 pixels bedraagt. Het is ook mogelijk dat de fabrikant een ander type paneel in de nieuwe smartphone plaatst, zoals een rgb-versie van zijn Super Amoled HD-scherm als in de Galaxy Note II.

Murtazin publiceerde de informatie in een tweet. Hij komt vaker met nog niet officieel vrijgegeven informatie over Samsung-producten; hij heeft in het verleden als consultant voor de fabrikant gewerkt en onderhoudt nog steeds nauwe banden met hooggeplaatste medewerkers van het bedrijf. Zo meldde hij als eerste informatie over het evenement van donderdag.

Bron: Tweakers.nl

Kratos toont menselijke kant in prequel van succesvolle God of War reeks

Need for Speed Most Wanted Wii U trailer