in

HTC One komt 2 april uit in Nederland

HTC gaat zijn nieuwe Android-topmodel One op 2 april uitbrengen in Nederland. Dat heeft de smartphonemaker bekendgemaakt. De One werd onlangs aangekondigd en beschikt over een 1080p-scherm en de nieuwe Snapdragon 600-soc.

..

Woordvoerster namens HTC Chantal Schepers laat weten dat de HTC One op 2 april in de Nederlandse winkels moet liggen. Dat is enkele weken later dan eerder aangekondigd; hij had over een week moeten uitkomen, maar wegens onbekende redenen is de release uitgesteld. Inmiddels kan de One al bij verscheidene winkels worden voorbesteld voor een prijs die gemiddeld iets hoger ligt dan 650 euro. Eerder had HTC de adviesprijs al op 699 euro vastgesteld.

HTC geeft geen reden voor de uitgestelde release, maar er gingen eerder deze week al geruchten dat er problemen zouden zijn met de productie van de Ultrapixel-camera, meldde Focus Taiwan. Daardoor zou HTC komende maanden maximaal slechts 1,2 miljoen exemplaren van de telefoon kunnen maken. De informatie komt van een analist en niet rechtstreeks van HTC of leveranciers van de fabrikant, waardoor het met een korreltje zout moet worden genomen.

Sommige mensen die de One hadden voorbesteld in Duitsland kregen vrijdag de telefoon al geleverd, zo bleek op diverse fora. Veel Nederlandse webwinkels zijn ook nu nog onterecht optimistisch: zij zeggen volgende week te leveren. Ook veel geïnteresseerden op GoT hopen waarschijnlijk tevergeefs op een levering volgende week.

HTC kondigde zijn vlaggenschip One kort voor de start van het Mobile World Congress aan. Het toestel beschikt over een 1080p-scherm met een diagonaal van 4,7″ en draait op een Qualcomm Snapdragon 600-soc. De camera wordt door HTC aangeduid als Ultrapixel omdat de pixels op de sensor groter zijn dan bij concurrerende toestellen, hoewel de resolutie veel lager ligt; de fotos van de One hebben een resolutie van iets boven vier megapixels. Er is 2GB ram en 32GB of 64GB opslaggeheugen. De software is gebaseerd op Android 4.1.2 met daarover de nieuwe Sense 5.0-schil.

Bron: Tweakers.nl

Polycom® SoundStation® Connect

Toch NFC in Apple iPhone?