in

Sitecom ondersteunt IPv6

Sitecom lanceert nieuwe firmware om de routers en modem routers uit te rusten met IPv6 ondersteuning – De Sitecom X-series 3.0 routers en modem routers zijn compatibel met IPv6. Middels een nieuwe firmware worden de Sitecom oplossingen gereed gemaakt voor het internet van morgen. IPv6, voluit Internet Protocol versie 6, is de nieuwe versie van het systeem dat op apparaten, zoals desktop Pc’s, notebooks, tablets en smartphones, verbinding met het internet mogelijk maakt. De belangrijkste noodzaak voor het nieuwe protocol is de uitputting van IPv4 adressen.

..

Met het continue groeiende aantal apparaten dat met het internet verbonden wordt, is ondersteuning van IPv6 van belang. Om volledige IPv6 ondersteuning in alle landen en met alle internetproviders te kunnen bieden, ondersteunen de Sitecom (modem) routers, na implementatie van de nieuwe firmware, de volgende Ipv6 protocollen: Native, DS-lite, 6rd en PPPoX (PPPoA en PPPoE). Voor de implementatie van IPv6 heeft Sitecom intensief samengewerkt met Stichting IPv6 Nederland. “Stichting IPv6 Nederland (StIpv6) heeft in opdracht van Sitecom een IPv6 test-lab opgezet. Hierin worden alle gangbare technologieën voor IPv6 aansluitingen ondersteund op exact dezelfde wijze zoals ook Internet Providers deze leveren”, aldus Sander Steffann, bestuurslid van Stichting IPv6 Nederland. “Hierdoor kan Sitecom nu alle producten testen met zowel native IPv6 als met transitie-mechanismes zoals 6rd en DS-Lite”.
Een groter aantal beschikbare IP-adressen is niet het enige voordeel van IPv6. De schaarste aan IPv4 adressen zorgt ervoor dat de meeste thuisnetwerken één IP-adres gebruiken voor het internet; het adres waarop de router staat ingesteld en waarmee naar de internetprovider wordt verbonden. Met IPv6 krijgt ieder apparaat zijn eigen IP-adres. Hierdoor worden applicaties zoals het delen van bestanden, online gaming en P2P-toepassingen eenvoudiger; eindgebruikers hoeven niet langer te stoeien met complexe routerinstellingen. Bovendien biedt IPv6 een betere beveiliging aangezien ieder IPv6 pakket versleuteld wordt verzonden.

Nieuwe stap in de wereld van digitale muzieksystemen met de RA-1570

Kleinere tablets helpen Windows 8 niet in het zadel