in

Buffalo introduceert nieuwe DriveStation

De snelste harde schijf met RAM-geheugen ter wereld – Buffalo Technology, wereldwijd leider in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van bekabelde en draadloze netwerken en storageoplossingen, lanceert de DriveStation HD-GDU3, de snelste externe RAM-harde schijf ter wereld. Met zijn RAM-geheugen is deze harde schijf de perfecte metgezel van fotografen, videomakers en alle andere gebruikers die veel grote bestanden hebben om veilig en snel op te slaan.

..

De DriveStation HD-GDU3 is ongeveer 2,3 keer sneller dan een standaard-HDD. En dat voor slechts een kleine meerprijs en niet voor wat consumenten betalen voor een SSD. De nieuwe, dynamische random-access memory-harde schijf behaalt een razendsnelle dataoverdracht dankzij een extra grote cache van 1 GB. Met de DRAM-cachefunctie ingeschakeld, buffert de HD-GDU3-harde schijf efficiënt bestanden terwijl hij bezig is met schrijven. Zo behaalt het apparaat schrijfsnelheden tot wel 400 MB/s. Klaar om duizend foto’s, oftewel zo’n 800 MB op te slaan? Dat duurt slechts 3,5 seconden. De leessnelheid is ook indrukwekkend: via het DRAM-cachegeheugen behaalt het apparaat tot 300 MB/s, wat gelijkstaat aan duizend foto’s, oftewel zo’n 800 MB in 6,2 seconden.
Bert Jonkeren, Sales Manager bij Buffalo: “Met deze innovatieve harde schijf voldoet Buffalo aan de steeds groter wordende hoeveelheid data van consumenten. Die hoeveelheid groeit snel door camera’s die schitterende foto’s maken, maar daardoor veel MB’s innemen, en door films in HD-kwaliteit. Naast meer opslagruimte willen mensen ook een snelle bestandsoverdracht. En dat levert deze DriveStation dan ook dankzij de 1 GB aan cachegeheugen.”
Prijs en beschikbaarheid
 
De DriveStation HD-GDU3 is er met 2 TB of 3 TB aan opslagruimte voor een consumentenadviesprijs van respectievelijk 169 euro en 219 euro, inclusief btw. 

Sharp schudt grootformaat TV-markt op met LE752-serie

LEGO Marvel Super Heroes neemt het op tegen The Destroyer