in

Transcend lanceert nieuwe SSD740 SATA III 6Gb/s Solid State Drive

@import url(http://cms2009.digitnet.nl/CuteEditor2/CuteEditor_Files/Style/SyntaxHighlighter.css);@import url(http://www.digitailing.nl/style/markup.css); Transcend Information kondigt vandaag de toevoeging aan van de SSD740 2.5″ SATA III 6Gb/s solid state drive (SSD) als toevoeging aan haar industriële SSD productlijn. Door de combinatie van vooruitstrevende SATA III technologie en prestatie- en betrouwbaarheidskenmerken, is de SSD740 de ultieme oplossing voor een SSD upgrade – met name voor apparaten die zijn uitgerust met geavanceerde besturingssystemen zoals Ultrabooks, Industriële PCs en notebooks, gaming systemen, en handheld apparaten.

..

Uitstekende prestaties en duurzaamheid
Transcends SSD740 maakt gebruik van de SATA III 6Gb/s interface, DDR3 DRAM cache, en een geavanceerde JMicron JMF667H controller waarmee de SSD zeer hoge lees- en schrijfsnelheden tot wel 530MB/470MB per seconde kan halen. Essentieel voor het hanteren van incompressibele data zoals videos, muziek en fotos, levert de SSD740 ook indrukwekkende 4k random lees- en schrijfsnelheden tot 283/267MB per seconde. Dankzij volledige ondersteuning van het TRIM commando, die automatisch verwijderde gegevens definitief verwijdert, en Native Command Queuing (NCQ), waarbij de volgorde waarin ontvangen lees en schrijf commandos worden uitgevoerd geoptimaliseerd worden, levert de SSD740 een hoog prestatieniveau en wordt tegelijkertijd de duurzaamheid en efficiëntie van de SSD verbeterd.
 
High-End toepassingen
Naast het leveren van sterk verbeterde prestaties in vergelijking met standaard roterende harde schijven, zijn de afmetingen van de SSD740 slechts 7 mm breed en weegt hij slechts 52 gram, waardoor de SSD enorme flexibiliteit biedt voor fabrikanten van kleine form-factor apparaten. De SSD740 maakt gebruik van dezelfde aansluiting als op 2.5″ SATA harde schijven en is backwards compatibel met de SATA II/I (3Gbps/1.5Gbps) interface, waardoor oudere systemen ook gebruik kunnen maken van de superieure prestaties. Omdat de SSD geen bewegende onderdelen bevat, heeft deze een uitstekende weerstand tegen schokken en trillingen en is bovendien een koele, stille werking gegarandeerd.
 
SATA DevSleep Ondersteuning
Om de mobile levensduur van de batterij te maximaliseren en het gebruiksgemak te verhogen ondersteunt de SSD740 de nieuwe SATA Device Sleep (DevSleep) functie. Ontwikkeld door de Serial ATA International Organization (SATA-IO), zorgt DevSleep voor de laagste energiestand voor SATA-technologie, waardoor de PHY en andere circuits volledig worden uitgeschakeld, in tegenstelling tot de bestaande sluimer staten, die een gedeeltelijk aangedreven PHY vereisen. In tegenstelling tot verminderde energieverbruikende condities zoals stand-by modus, besparen DevSleep compatibele draagbare apparaten meer energie door het volledig afsluiten van de SATA-interface en is daarbij toch in staat om onmiddellijk weer in werking gesteld te worden indien nodig.
 
Built-In Reliability
Om de levensduur van de SSD verder te verhogen, zorgen ingebouwde wear-leveling en Error Correction Code (ECC) voor een betrouwbare gegevensoverdracht, terwijl de volledige steun van de S.M.A.R.T command erop waakt dat mogelijke storingen van de harde schijf gedetecteerd worden voordat ze zich voordoen. Transcend’s SATA III 6Gb/s SSD740 SSD is beschikbaar in de capaciteiten 64GB, 128GB en 256GB.

Samsung introduceert de GALAXY Ace 3

Dirk Pilat (OESO): ‘Meeste Nederlandse groei van jonge bedrijven’