in

eBay opent virtuele winkels in New York

eBay gaat virtuele winkels in New York openen, waar winkeliers op schermen dertig artikelen kunnen tonen. Te bestellen via QR-codes.

..

De schermen zijn tussen nu en 7 juli te zien in drukke wijken in New York, waaronder Soho. De eerste adverteerder is modemerk Kate Spade van Fifth & Pacific Companies Inc. De schermen zijn 0,6 meter hoog en worden bevestigd op winkelpanden die dicht zijn. De bestelde artikelen worden binnen een uur bezorgd. Men kan betalen met PayPal Here. Het voordeel is dat nieuwe merken zich kunnen presenteren zonder meteen een fysieke winkel te openen.
Het is niet de eerste keer dat eBay experimenteert met ‘koopramen’, maar gelijk bestellen is nieuw. Voorheen moesten passanten de artikelen alsnog bij eBay zelf kopen. Intussen heeft het retailtechnologie voor retailers als Macy’s ontwikkeld. De New Yorkse schermen zijn echter van New Ventures. Online veiling eBay heeft een eerste tijdelijke pop-upwinkel in Berlijn geopend aan de Oranienburger Straße. Een tweede winkel staat in Covent Garden, Londen. Daar kan alleen mobiel met PayPal worden betaald.
In Europa heeft eBay al eens pop-upwinkels ingericht in Berlijn en een provisorische winkel tegenover de Apple Store in Covent Garden. Ook daar waren alleen afbeeldingen te vinden van producten met QR-codes.
Bron: Emerce.nl

Skylanders SWAP Force die op 18 oktober wordt verwacht in Europa

‘Nieuwe winkelcentra groot probleem’