in

FRITZ!Box 3390 van AVM per direct verkrijgbaar

De nieuwe FRITZ!Box 3390: een snel WLAN met 2 simultane datastromen van 450 Mbit/s en eersteklas functionaliteit – AVM introduceert de nieuwe FRITZ!Box 3390, een wireless N-router die twee datastromen met overdrachtssnelheden tot 450 Mbit/s biedt. Dit maakt het mogelijk om twee snelle draadloze netwerken naast elkaar te gebruiken: een op een frequentie van 2,4 GHz en het andere op 5 GHz. De combinatie van wireless N en 450 Mbit/s-verbindingen zorgt voor een aanzienlijke verbetering van het draadloze bereik en de doorvoersnelheid.

..

Met geïntegreerde ADSL/VDLS-technologie, vier Gigabit- en twee USB-poorten is de nieuwe FRITZ!Box een ideaal platform voor gegevensintensieve toepassingen, zoals het tegelijk bekijken van verschillende HD-video’s, HD IPTV en games. De nieuwe FRITZ!Box 3390 is voorzien van FRITZ!OS 5.51, de nieuwe versie van het besturingssysteem van AVM, en per direct verkrijgbaar.
• Dual-band WLAN N – gelijktijdige ondersteuning voor 2,4 GHz en 5 GHz
• Twee parallel opererende draadloze netwerken met snelheden tot 450 Mbit/s
• Voor gegevensintensieve multimediatoepassingen
• Geïntegreerde functionaliteit: NAS-functie en mediaserver
• Inclusief FRITZ!OS 5.51 en MyFRITZ!
 
Een krachtig wireless LAN: een uitmuntend bereik en betrouwbare overdracht
De nieuwe FRITZ!Box 3390 voorziet in een WLAN op de populaire frequentie van 2,4 GHz en een WLAN op de minder gebruikte frequentie van 5 GHz. De oplossing staat garant voor een uitmuntende ruimtelijke WLAN-dekking. Dankzij het gebruik van drie datastromen (3×3 MIMO) kan de doorvoersnelheid van het WLAN tot wel 450 Mbit/s worden verhoogd. Transmit beamforming (TxBF), lower packet losses (LDPC) en verbeterde synchronisatie van datasignalen over grotere afstanden zorgen voor een snelle gegevensoverdracht en een groter bereik. Met name binnen voor de frequentie van 5 GHz kunnen aanzienlijk hogere overdrachtssnelheden over grotere afstanden worden gerealiseerd. Daarmee is de FRITZ!Box een ideale oplossing voor gegevensintensieve multimediatoepassingen, zelfs onder moeilijke ruimtelijke omstandigheden. Verder stond energie-efficiëntie voorop tijdens de ontwikkeling van de FRITZ!Box.
 
Eersteklas functionaliteit voor een snel en intelligent thuisnetwerk
Dankzij geïntegreerde NAS-functie en print- en mediaservers vormt de FRITZ!Box 3390 een ideaal multimediastation voor het hele thuisnetwerk. Alle externe opslagvoorzieningen die op de FRITZ!Box worden aangesloten, zijn eenvoudig benaderbaar vanaf elke locatie binnen en buiten huis. Afbeeldingen, muziekbestanden en documenten kunnen altijd en overal worden opgevraagd vanaf elk apparaat, met inbegrip van smartphones en tablets. De dienst MyFRITZ! biedt eenvoudige toegang tot het thuisnetwerk voor mobiele gebruikers. Functies zoals toegang tot het WLAN voor gasten, WPS, ouderlijk toezicht, een firewall, push-mail, IPv6 en VPN completeren de hoogwaardige oplossing.
 
Nieuwe versie van FRITZ!OS biedt een breed scala aan nieuwe functies
De FRITZ!Box 3390 is voorzien van FRITZ!OS 5.51, de nieuwe versie van het besturingssysteem van AVM. Deze versie biedt meer dan 100 nieuwe functies en verbeteringen. Met de nieuwe MyFRITZ!App kan het thuisnetwerk vanaf elke mogelijke locatie bediend. Gebruikers hoeven zich slechts één keer aan te melden om gebruik te kunnen maken van de diensten MyFRITZ!, FRITZ!NAS en fritz.box. Daarnaast is de cloud-dienst MyFRITZ! nog gebruiksvriendelijker geworden dankzij nieuwe en verbeterde functies voor het antwoordapparaat, telefoonboek en multimedia. Meer informatie over het nieuwe FRITZ!OS is beschikbaar op: http://www.avm.de/en/news/artikel/2013/fritzos_version_550.html
 
FRITZ!Box 3390 ook geschikt voor glasvezel en kabel
De nieuwe FRITZ!Box 3390 kan ook worden gebruikt in combinatie met glasvezel- en kabelverbindingen. De FRITZ!Box biedt daarnaast ondersteuning voor DSL-verbindingen die aan de Annex J-norm voldoen. Hierdoor is er meer bandbreedte beschikbaar voor upstream gegevensoverdracht.
 
VoIP op aanvraag
De FRITZ!Box 3390 leent zich bij uitstek voor puur dataverkeer via alle ADSL-verbindingen. De FRITZ!App Fon maakt daarnaast gebruiksvriendelijke telefonie via smartphones en tablets mogelijk. Deze FRITZ!App transformeert mobiele handsets tot een thuisnetwerktelefoon, zodat gebruikers telefoongesprekken via internet kunnen voeren. Meer informatie over de FRITZ!App Fon is beschikbaar op www.avm.de/en/FRITZApps.
 
Gebruiksvriendelijke bediening
Met de gebruikersinterface fritz.box kunnen gebruikers de FRITZ!Box 3390 met de grootste eenvoud configureren. Daarnaast kunnen ze een beroep doen op een keur aan bewakings- en aanpassingsfuncties. Met een druk op de WPS-knop op het apparaat kunnen ze draadloze apparaten op simpele wijze met het thuisnetwerk verbinden.
 
De nieuwe FRITZ!Box 3390 in vogelvlucht
 
·         Geïntegreerde ADSL/VDSL modem (tot 100 Mbit/s)
·         Wireless N met 2x 450 Mbit/s tegelijk op 2,4 en 5 GHz
·         4x Gigabit-poorten (10/100/1000 Mbit/s)
·         2x USB 2.0
·         Geïntegreerde media- en printerserver
·         NAS-functie
·         IPv6-ondersteuning
·         Ondersteuning voor DSL Annex J
·         Inclusief FRITZ!OS 5.51
·         VoIP via FRITZ!App Fon
·         Toegang voor externe gebruikers via MyFRITZ!
·         Naadloze integratie van smartphones en tablets

TRENDnet brengt krachtige NAS Media Server op de markt

Review: Deadpool