in

iCentre Group B.V.: aanvraag en verlening van voorlopige surseance van betaling voor holding iCentre

De Rechtbank Haarlem heeft de holding van iCentre, iCentre Group B.V., voorlopige surseance van betaling verleend. iCentre is met 34 vestigingen in Nederland de grootste Apple Premium Reseller.

..

Voor een waarschijnlijke doorstart van de commerciële activiteiten zijn directie en bewindvoerder in overleg met de directie van BAS Group, de grootste electronica retailer van ons land met 190 winkels van Dixons en MyCom in Nederland.
 
Redenen voor surseance van betaling voor de holding van iCentre zijn gelegen in de financiële problemen die zijn ontstaan door de onverwacht snel teruglopende verkopen als gevolg van de stagnatie in de consumentenverkopen in ons land. Zo lag de gemiddelde omzet per vestiging in de eerste 5 maanden van 2013 substantieel lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De negatieve ontwikkeling is verder versterkt door de toegenomen concurrentie, verbreding van de distributie en structureel dalende marges op de verkopen. Bovengenoemde factoren tezamen hebben er toe geleid dat de financiële positie van de onderneming in de laatste kwartalen in snel tempo is verslechterd.
 
De directie heeft de afgelopen weken en maanden intensief overleg gevoerd met diverse stakeholders om een oplossing te vinden voor de snel oplopende verliezen van iCentre Group B.V. Uiteindelijk hebben zij geen oplossing kunnen bieden voor de nijpende financiële positie van de holding. Vanwege de dreiging niet meer aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen restte de Directie en Raad van Commissarissen van iCentre geen andere keuze dan de surseance van betaling aan te vragen.
 
De Rechtbank Haarlem heeft mr R. Mulder, als advocaat verbonden aan het kantoor Pot Jonker te Haarlem, aangesteld tot bewindvoerder. De directie van iCentre bekijkt in overleg met de bewindvoerder of, en in welke vorm, de activiteiten van iCentre gecontinueerd kunnen worden. De onderhandelingen met BAS Group maken daar vanzelfsprekend onderdeel vanuit. De bewindvoerder zal zodra meer duidelijkheid gegeven kan worden nadere informatie verstrekken. Tijdens de voorlopige surseance van betaling van de holding blijven de vestigingen en de webshop van iCentre open voor het publiek.

Samsung introduceert de GALAXY Ace 3

Dirk Pilat (OESO): ‘Meeste Nederlandse groei van jonge bedrijven’