in

Eerste voorraad PlayStation 4-consoles in Nederland lijkt uitverkocht

De PlayStation 4-console, die later dit jaar op de markt verschijnt, is bij diverse winkels nu al uitverkocht. De retailers nemen nog wel pre-orders aan, maar plaatsen nieuwe bestellingen veelal op een wachtlijst, waarbij de leverdatum onbekend is.

..

Game Mania en Bol.com hebben aangekondigd dat consumenten die de PlayStation 4 nu bestellen de console niet meer op de dag van de introductie in huis zullen krijgen. Beide retailers hebben data vastgesteld wat betreft al geplaatste bestellingen; consumenten die na die data hebben besteld zullen ook langer moeten wachten op hun consoles.

Game Mania maakte vrijdag in een verklaring bekend dat alleen bestellingen gedaan voor 24 juni op releasedag geleverd kunnen worden. Consumenten die tussen 24 juni en 7 augustus hebben besteld, ontvangen hun console uiterlijk in december. Game Mania kan niet garanderen dat pre-orders geplaatst na 7 augustus nog binnen dit kalenderjaar geleverd kunnen worden. Het bedrijf verwacht in 2013 twee leveringen van de PlayStation 4-consoles: een voor de introductie en een tweede voor het einde van het jaar.

Bol.com hanteert 31 juli als uiterste datum van bestellingen voor consumenten die mogen rekenen op een PlayStation 4 bij de introductie. Het bedrijf meldt op zijn website dat bestellingen gedaan na die datum niet meer gegarandeerd worden voor directe levering. Tweakers heeft ook Bart Smit en Media Markt benaderd voor commentaar. Bart Smit gaf aan geen uitspraak te willen doen over de stand van zaken rond de PlayStation 4, terwijl Media Markt nog niet heeft gereageerd.

Ook Sony Computer Entertainment Benelux ging niet in op vragen over de beschikbaarheid van de PlayStation 4. Het bedrijf gaf in een reactie aan verheugd te zijn dat veel consumenten de PS4 vooruitbestellen, maar gaf aan dat Sony geen commentaar geeft over productie en de releasestrategie voor de PlayStation 4. Daardoor is niet publiekelijk duidelijk hoeveel exemplaren de winkels geleverd zullen krijgen.

De PlayStation 4 wordt later dit jaar op de markt verwacht, maar een releasedatum is nog steeds niet bekend. Dat verandert waarschijnlijk wanneer Sony Computer Entertainment zijn jaarlijkse Gamescom-persconferentie organiseert. Die persconferentie wordt op dinsdag 20 augustus gehouden in Keulen.

Video on demand groeit komende vijf jaar explosief in Nederland

Verover de (stads)jungle in stijl