in

Microsoft stelt release Xbox One in Nederland en België uit tot begin 2014

De Xbox One komt later naar Nederland en België dan werd verwacht: de console zal pas in een tweede releaseronde ergens in 2014 uitkomen. Microsoft heeft het aantal landen waar de console nog dit jaar beschikbaar komt beperkt van 21 tot 13.

Op de E3 liet Microsoft nog weten dat het van plan was om de Xbox One nog dit jaar in 21 landen uit te brengen. Daarbij werd ook verwacht dat de Xbox One, die 499 euro gaat kosten, ook in Nederland en België beschikbaar zou komen. Microsoft heeft echter woensdag laten weten dat het zijn releaseplannen heeft aangepast. Bij de launch in november zal de nieuwe console alleen verkrijgbaar zijn in de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Mexico, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De release van de Xbox One in onder andere Nederland en België is uitgesteld tot begin 2014.
 
De vertraging wordt volgens Microsoft onder andere veroorzaakt doordat er vertraging is ontstaan bij het aanpassen van de console voor de betreffende talen. Zo moeter er niet alleen vertalingen worden doorgevoerd, ook de stemherkenning van Kinect moet geschikt worden gemaakt voor een bepaald taalgebied.
 
Microsoft stelt dat klanten die al een pre-order voor de Xbox One hebben geplaatst en vragen hebben over bijvoorbeeld de levertijd contact met de betreffende leverancier moeten opnemen. Verder belooft Microsoft aan iedereen die voor woensdag een pre-order voor een Xbox One had geplaatst ter compensatie een gratis game te zullen aanbieden.
 
Bron: Tweakers

Batman: Arkham Origins Collector’s Edition onthuld

Ouders meest invloedrijk bij aanschaf studielaptop