in

Beats Audio wil van HTC af

Koptelefoonmaker Beats Audio van onder meer rapper Dr. Dre wil van HTC af. De Taiwanese smartphonemaker bezit een kwart van Beats en gebruikt het beeldmerk in en op vrijwel al zijn smartphones van de afgelopen jaren.

..

Beats Audio wil HTC uitkopen om ruimte te maken voor een nieuwe investeerder, die het mogelijk moet maken om naast hoofdtelefoons ook audio-apparatuur voor in de auto en een streaming muziekdienst te maken, schrijft zakenkrant The Wall Street Journal.
HTC en Beats Audio sloten twee jaar geleden een overeenkomst, waarbij HTC iets meer dan de helft van Beats Audio in handen kreeg voor 300 miljoen dollar en het recht kocht om het logo op zijn toestellen te zetten. Bovendien zouden toestellen verbeteringen krijgen in audio, die overeen zouden komen met de filosofie van Beats. Een enkele keer heeft de fabrikant Beats-headsets meegeleverd met toestellen, maar dat bleek te duur. Beats Audio kocht een jaar geleden de helft van de aandelen terug van HTC, waardoor de fabrikant nu nog een minderheidsbelang heeft. Onder meer toestellen als de One, One X, Windows Phone 8X, Sensation XE en veel meer toestellen kregen een Beats Audio-logo mee. Sinds de One gebruikt HTC echter ook de naam BoomSound om zijn geluidservaring aan te duiden.
Het is onduidelijk of en wanneer Beats Audio HTC zal uitkopen. Bovendien is het niet zeker of HTC daarna nog mag blijven gaan met het voeren van het Beats Audio-logo op telefoons. Sinds de overeenkomst werd gesloten, heeft HTC fors marktaandeel verloren; het wilde juist zijn aandeel vergroten door de deal.
Tweakers.nl

Skylanders Giants is tot op heden het #1 best-verkochte console en hand-held videogame

Consumentenvertrouwen flink gestegen