in

Acht op tien routers is ‘N’

Uit de laatste GfK marktcijfers blijkt dat acht van de tien routers die in de maand november in Nederland over de toonbank zijn gegaan, voldoet aan de laatste draadloze ‘N’-standaard. Uit de verkoopcijfrs blijkt dat Sitecom marktleider is in 300N routers.

Het aantal verkochte draadloze routers uitgerust met de laatste netwerktechnologie 802.11n is in een half jaar tijd in Nederland met 36 procentpunten gestegen. In mei 2009 was meer dan de helft van het aantal verkochte draadloze routers, namelijk 58 procent, voorzien van ‘N’ en in november 2009 was dat maar liefst 79 procent. Dit is gebleken uit de laatste cijfers van marktonderzoeksbureau GfK Retail and Technology Benelux voor de periode november 2009.

Sitecom speelt een belangrijke rol in deze groei aangezien Sitecom marktleider is in 802.11n routers in Nederland. Bovendien staan de Sitecom X1 Wireless Router 150N, X2 Wireless Router 300N en X3 Wireless Router 300N uit de Pure E-motion | X-series lijn in GfK’s top tien van “best verkochte” routers in Nederland in november 2009.

‘De nieuwe “N” standaard biedt een tot 4x groter bereik en tot 12x hogere snelheid ten opzichte van de voorgaande 54g standaard waardoor deze technologie ideaal is voor de zwaardere toepassingen van vandaag de dag zoals het streamen van audio en hd-films, gamen en downloaden’, legt Virginia Yanquilevich, Marketing Manager van Sitecom uit.

‘Als merk heeft Sitecom een duidelijke missie: “Make it easy”. Sitecom maakt het eenvoudig om gebruik te maken van de laatste technologieën aangezien producten worden ontwikkeld met een focus op de behoeften en wensen van de eindgebruiker. Als gevolg brengt Sitecom producten op de markt die niet alleen maximale draadloze prestaties bieden maar tevens excelleren in gebruiksgemak en simpliciteit. Vandaar dat de Nederlandse consument voor Sitecom “N” kiest. Wij maken het voor de consument eenvoudig om de overstap te maken naar de laatste technologieën die het leven nog eenvoudiger en aangenamer maken.’

Samsung home entertainment op CES

Wedstrijd New Super Mario Bros voor Wii