in

Ook LG praat 3D tijdens CES

Voor LG Electronics stond de Consumer Electronics Show 2010 (CES) in het teken van innovaties op het gebied van tv kijken en beleven. Het bedrijf toonde de nieuwe Infinia-lijn, de nieuwe 3D-tv’s en een 15 inch televisie met amoled-technologie.

Infinia is LG’s nieuwste lijn van led- en plasma-tv’s voor het hogere marktsegment. Uit marktonderzoek is gebleken dat consumenten vooral letten op design, het delen van digitale content en de onzichtbaarheid van snoeren. Infinia voldoet volgens LG aan al die eisen, met dlna-certificering, hd-streaming en de mogelijkheid filmpjes vanaf YouTube of foto’s vanuit Picasa te bekijken.

Televisie kijken in 3D is een andere trend waarop ook LG inspeelt. Met 3D genieten consumenten van een levensechte kijkervaring in hun eigen huiskamer. 3D content is beschikbaar op Blu-ray Disc en via contentproviders. Hiervoor is LG een samenwerking aangegaan met SkyLife, een satellietserviceprovider die via het nieuwe 3D-kanaal Sky 3-D nu al 24 uur per dag programma’s in 3D uitzendt. De samenwerking richt zich in de beginfase vooral op Zuid-Korea, maar LG wil ook in Europa en de VS een leidende positie op het gebied van 3D-tv opbouwen. Het bedrijf verwacht dit jaar rond de vierhonderdduizend 3D-tv’s te verkopen en streeft ernaar in 2011 circa 3,4 miljoen units te leveren.
 
Tijdens CES presenteerde LG naar eigen zeggen de eerste 15-inch amoled-tv ter wereld. Televisies met amoled-technologie hebben beeldpixels die zelf licht geven en daardoor een nog scherper beeld en meer contrast hebben dan huidige tv’s. Bovendien zijn zij uiterst energiezuinig. Volgend jaar volgen amoled-tv’s in 37-inch- en 42-inch-formaat.

HP Mini 210 in vier kleuren

Nieuwe mini stroomnetwerkadapter van Devolo