in

ASUS en Google kondigen nieuwe Nexus 7 tablet aan in de Benelux

Met ingebouwde draadloze oplaadmogelijkheid en het scherpste scherm ooit op een 7-inch tablet, zet de nieuwe Nexus 7 een nieuwe maatstaf voor mobiele prestaties.

ASUS en Google kondigen vandaag de nieuwe Nexus™ 7 aan. Deze 7-inch Android tablet heeft het scherpste tabletscherm ooit en is voorzien van een ingebouwde draadloze oplaadmogelijkheid die afrekent met onhandige stroomkabels. Gebouwd om het beste van Google te leveren in een ongelooflijk slanke uitvoering die perfect in de hand ligt, vervolgt de nieuwe Nexus 7 de succesvolle relatie tussen ASUS en Google, die in 2012 begon met de baanbrekende Nexus 7 tablet.
“Na het succes van de eerste Nexus 7 zijn wij zeer verheugd om onze samenwerking met Google via dit nieuwe model voort te zetten”, aldus ASUS-voorzitter Jonney Shih. “De nieuwe Nexus 7 plaatst de allernieuwste mobiele technologie in de handen van gebruikers en vestigt een nieuwe maatstaf voor tablets.”
 
“Samen met ASUS hebben we alle populaire functies van de oorspronkelijke Nexus 7 genomen en deze zelfs nog beter gemaakt”, zegt Sundar Pichai, Senior Vice President voor Android, Chrome en Apps bij Google. “Hij is nog dunner, lichter en sneller, met ‘s werelds hoogste schermresolutie voor een 7-inch tablet. Of u nu thuis zit, in een café of op het vliegveld, de nieuwe Nexus 7 is krachtig, compact en gemaakt voor wat voor u van belang is.”
 
Ongeëvenaarde scherpte gecombineerd met uitstekende draagbaarheid
Met een levendig, 7-inch Full HD-scherm volgepakt met meer dan 2,3 miljoen pixels (oftewel een verbluffende 323 pixels per inch), brengt de nieuwe Nexus 7 apps, games, boeken en films tot leven in ongeëvenaarde beeldkwaliteit. ASUS TruVivid-technologie verbetert de kleurnauwkeurigheid en helderheid, terwijl IPS-schermtechnologie voor ultra brede 178-graden kijkhoeken zorgt. Krasbestendig Corning® Glass en een houvast biedende, zacht aanvoelende buitenkant zorgt ervoor dat de nieuwe Nexus 7 ook ongelooflijk robuust is, terwijl de 8,65mm dikte en het lage gewicht van 290 gram de nieuwe Nexus 7 hem nog draagbaarder maakt.
 
De nieuwe Nexus 7 wordt aangedreven door een Qualcomm® Snapdragon® S4 Pro quad-core processor met 2GB RAM, voor ongelooflijke prestaties en meeslepende mobiele gaming. Allemaal met moeiteloze energiezuinigheid die tot 10 uur accuduur biedt. Films en games geluid ook geweldig, met dank aan Cingo™ mobiele geluidstechnologie van Fraunhofer, de makers van de MP3-codering formaat (zie www.fraunhofer- cingo.com voor meer informatie).
Met hoogwaardige camera’s voor en achter is de nieuwe Nexus 7 ideaal voor videogesprekken via Google Hangouts, en voor het vastleggen van haarscherpe foto’s, video’s en 360-graden Photo Spheres die onmiddellijk te delen zijn via Google+. De nieuwe Nexus 7 beschikt tevens over dual-band wifi voor bijzonder soepele HD-videostreaming, ultrasnel reagerend web browsen en razendsnel downloaden.
 
Het eerste toestel met Android Jelly Bean 4.3
De nieuwe Nexus 7 is de eerste tablet die wordt geleverd met Android 4.3, de nieuwste versie van ‘s werelds populairste mobiele besturingssysteem. Tablets zijn perfect om te delen met anderen. Daarom introduceert Android 4.3 beperkingsprofielen, zodat ouders bijvoorbeeld de toegang tot bepaalde content kunnen beperken voor kinderen.
Daarnaast kunnen winkels tablets gebruiken om productinformatie te tonen, of als point of sale-systemen. Android 4.3 ondersteunt tevens Bluetooth Smart-technologie, wat de deur opent naar mobiele apps die verbinding maken met nieuwe apparaten zoals fitness-sensoren.
 
De Nexus 7 is al voorzien van allerlei Google apps – zoals Chrome, Maps, YouTube, Hangouts en Google Now. Deze zijn ontworpen voor de cloud, dus alles werkt eenvoudig en naadloos over meerdere apparaten.
Google Play is de gemakkelijkste manier om te genieten van een duizelingwekkend contentaanbod – geen draden of gedoe, gewoon puur entertainment. Leun achterover met ‘s werelds grootste collectie e-boeken, luister naar miljoenen muzieknummers en bekijk duizenden films en tv-programma’s – allemaal in een handomdraai beschikbaar. Met een steeds groter aanbod van speciaal voor tablets ontworpen apps is er voor elk wat wils.
 
VERKRIJGBAARHEID EN PRIJZEN
De Nexus 7 32GB Wi-Fi is heeft een adviesprijs van € 269 en zal vanaf 7 september 2013

Garmin zūmo 390LM

Buffalo Technology introduceert TeraStation 3400