in

Sony presenteert dunnere en lichtere PS Vita

Sony heeft een dunnere en lichtere versie van handheld PlayStation Vita gepresenteerd. De handheld verruilt het 5″ oled-scherm voor een lcd, is dunner en lichter, kan langer met zijn accu doen en moet op 10 oktober in Japan uitkomen.

Het scherm van de Vita behoudt dezelfde resolutie, maar voor het scherm switcht Sony van een oled naar lcd. Vermoedelijk is dat een scherm van Sony zelf. Sony maakt zelf zowel oleds als lcd’s.
 
De nieuwe Vita is volgens Sony 15 procent lichter, 20 procent dunner en doet in plaats van vijf uur zo’n zes uur op een acculading. Opladen kan nu bovendien via een reguliere microusb-aansluiting, die ook in vrijwel alle smartphones wordt gebruikt. Het interne geheugen heeft een grootte van 1GB, maar kan worden uitgebreid via geheugenkaarten van maximaal 32GB.
 
De nieuwe Vita zal komen in zes kleuren: wit, zwart, grijs, blauw, geel en roze. De handheld komt op 10 oktober in Japan uit, maar over een internationale release is nog niets duidelijk. Een paar weken geleden verlaagde Sony de prijs van de huidige Vita.

Bron: Tweakers.nl

Britse Dixons verkoopt Pixmania

Doorstart merken HUB; Reshift Digital nieuwe eigenaar