in

Netgear: Hybride Set-top Box

NETGEAR’s STB1100 Hybrid Set-top Box maakt de lancering van Numericable’s iStart triple-play ABR service voor ADSL-klanten mogelijk.

Netgear kondigt vandaag de lancering aan van de Hybrid Set-top Box (STB1100) op de IBC2013 trade show in Amsterdam. De NETGEAR STB1100 zal live worden gedemonstreerd in de NETGEAR stand, 14. 110, in de RAI te Amsterdam tijdens IBC2013.

De STB1100 is een HD digitale set-top box die internet en Terrestrial DVB-T broadcast video decodeert en weergeeft. De STB1100 biedt ingebouwde 802.11n WiFi voor naadloze integratie van broadcast, IP-video en adaptive bitrate (ABR) video in één enkele set-top box, met een geavanceerde, operator-customizable gebruikersinterface met unified search zoekmogelijkheden.
 
“De NETGEAR STB1100 biedt gebruikers een compact en robuust platform. De intuïtieve gebruikersinterface biedt unified search en toegang onafhankelijk van de contentbron,” zegt Naveen Chhangani, directeur van product marketing, Service Provider Business bij NETGEAR. “Bovendien kunnen serviceproviders, dankzij de adaptive bit rate streaming mogelijkheden, echte HD-kwaliteit video aan hun eindgebruikers leveren, zelfs op een WAN-verbinding met een kleine bandbreedte. De kwaliteit van video is tenslotte net zo belangrijk als de toegang tot video.”
 
Dankzij het STB1100 platform hebben eindgebruikers naadloos toegang tot video-applicaties van de serviceprovider of andere partijen en kunnen ze nieuwe releases huren en bekijken met video-on-demand diensten. DLNA® en een ingebouwde USB-poort faciliteren het delen van user-generated content en geïntegreerde WiFi en Ethernet bieden eindgebruikers de flexibiliteit om de STB1100 op een bestaand thuisnetwerk aan te sluiten.
 
Numericable (www.numericable.fr), koploper in Frankrijk op het gebied van telefonie, hogesnelheid breedband en pay-TV diensten, lanceerde haar iStart triple-play dienst in combinatie met de NETGEAR STB1100. iStart gebruikt de STB1100 om over-the-air, DVB-T en ABR content aan ADSL-abonnees te leveren, die voorheen geen video-content konden ontvangen.
 
“We zijn erg blij met de lancering van iStart in combinatie met de NETGEAR STB1100. De eerste reacties zijn erg positief. Klanten zijn blij dat ze een set-top box in hun huis hebben die zowel kwaliteit als toegang tot streaming video biedt, maar ook tot hun eigen content,” zegt Philippe LeMay, CTO bij Numericable. “De STB1100 biedt een oplossing voor rijke videocontent over lage bandbreedte voor ADSL-klanten en combineert daarnaast ook DVB-T en ABR content. We zien uit naar het verdere succes van onze iStart dienst in combinatie met de NETGEAR STB1100.”
 
De NETGEAR STB1100 werkt met Cavium’s PureVu® Media Processor om marktleidende integratie te bieden, zonder kwaliteit op te hoeven offeren. Met een uitgebreide verzameling features en een gebruiksklaar softwareplatform, zorgt Cavium’s media processor voor een solide basis waarop NETGEAR een uniek product kan ontwikkelen voor de uiterst competitieve markt voor IP set-top boxes.
 
“We zijn verheugd dat NETGEAR ons heeft uitverkoren voor hun nieuwe STB1100 Hybrid Set-top Box,” zegt Reza Eltejaein, senior director of marketing bij Cavium’s Digital Home and Office afdeling. “De nieuwe STB1100, die is geoptimaliseerd voor DVB-T en ABR toepassingen, is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen de teams van Cavium en NETGEAR. Dankzij deze samenwerking kunnen we hoge kwaliteit en robuuste levering van content garanderen, met Cavium’s lage latency media SoC.”
 
Extra features van de NETGEAR STB1100:
• Door studio’s goedgekeurde DRM protection
• Afstandsbediening met quick select buttons
• Twee geïntegreerde USB 2.0 host poorten
• Parental controls
• Full HD video decodering
• Geïntegreerde 802.11n, 2×2 WiFi
• HDMI 1.3 video out
• Geïntegreerde HTML 5 Web kit
• HbbTV® klaar
 
De STB1100 is nu beschikbaar voor bredere inzet door serviceproviders.

Het 11de gebod: Gij zult niet valsspelen. Tenzij…

GTA V: vanaf aanstaande dinsdag in de winkel