in

FUJIFILM : Introductie FUJIFILM X-A1 Systeemcamera

FUJIFILM introduceert met trots de FUJIFILM X-A1: een compacte en stijlvolle FUJIFILM X instapmodel verwisselbare lens camera met een grote APS-C CMOS-sensor en de EXR Processor II.

FUJIFILM Electronic Imaging Nederland introduceert met trots zijn nieuwste instapmodel systeem camera met verwisselbare lenzen, de FUJIFILM X-A1. Deze laatste toevoeging aan de FUJIFILM X-series zal een groter publiek aanspreken. De FUJIFILM X-A1 is gepositioneerd als een instapmodel compact systeemcamera en is gericht op gebruikers die hun eerste systeemcamera met verwisselbare lens willen kopen.

Belangrijkste kenmerken
De X-A1 heeft het compacte en lichtgewicht gevoel van de onlangs geïntroduceerde X-M1, maar is dit keer voorzien van een APS-X CMOS-sensor en de EXR Processor II. De 16MP grote APS-C CMOS-sensor zorgt voor veel details, rijke tinten, een hoog dynamisch bereik (max. ISO 25.600) en een prachtig ‘Bokeh’ *.
De X-A1 is in lijn met FUJIFILM’s sterke X ontwerp. Voor het eerst introduceert FUJIFILM een meer gevarieerd aanbod van kleuren. De X-A1 is ontworpen voor bediening met één hand met snelle toegang tot standaard functies. Alle bedieningstoetsen zijn geplaatst aan de rechterkant van het achter paneel. Dankzij de filmopname knop start/stop wordt filmen eenvoudig.
Met een kantelbaar high-defenition LCD-monitor, ingebouwde flitser en een Wi-Fi link die het mogelijk maakt foto’s naar de smartphone te versturen, heeft de FUJIFILM X-A1 alle functies waar de consument naar op zoek is.

Grote APS-C CMOS-sensor om de levendigheid van kleuren en details vast te leggen.
De FUJIFILM X-A1 heeft een grote 16,3 megapixel APS-C CMOS-sensor die een rijke tonale expressie vastlegt. Daarnaast is het dynamisch bereik verhoogd evenals de gevoeligheid tot een maximaal ISO van 25600. De X-A1 geeft een mooi ‘Bokeh’ * effect. De sensor levert heldere beelden met weinig ruis zelfs bij weinig licht, ’s nachts en binnenshuis waar hoge gevoeligheid meestal nodig zou zijn. De sensor levert prachtige huidtinten en levendige kleuren. Gebruikers kunnen de gevoeligheid van de sensor van de gebruikelijke ISO 200 tot een hoogte van ISO 6400 instellen in stappen van 1/3 stop, de gebruiker kan zelfs profiteren van het uitgebreide bereik van ISO 100, ISO 12800 en ISO 25600 om heldere en ruis arme opnamens te krijgen, zelfs bij heldere lucht, bij weinig licht of ’s nachts.

Snelle responstijden met FUJIFILM’s EXR Processor II
De EXR Processor II biedt een snelle respons met een opstarttijd van 0,5 seconde, ontspanvertraging van 0,05 seconden en een maximale ‘Burst’ snelheid van 5,6 beelden per seconde (maximaal 30 beelden). De gebruiker zal niet teleurgesteld zijn.

Ontworpen zodat u snel en gemakkelijk uw instellingen kunt aanpassen
Alle instelbare knoppen en keuzeschakelaars zijn geplaatst aan de rechterachterzijde van de camera. Zo wordt een optimaal gebruiksgemak nagestreefd. De camera is zo ontworpen dat bij het vasthouden met alleen de rechterhand er toegang is tot alle functies en instellingen. De camera is uitgerust met twee instelschakelaars zodat gebruikers het diafragma, sluitertijd en de belichtingscompensatie snel kunnen aanpassen met hun duim. Afzonderlijke knoppen zijn ook aanwezig voor veelgebruikte functies zoals witbalans, Burst-modus en Macro, zodat men niet bij elke verandering naar het menuscherm hoeft te gaan. Dit zorgt voor een snelle bediening. Met ‘Mode Dial’ kunt u de optimale scène-instelling instellen met toegang tot een ‘Advanced Auto SR’ modus, die automatisch een scène herkent en een ‘Advanced Filter’ functie om artistieke effecten toe te voegen aan uw foto’s.

De X-A1 heeft een compacte en lichtgewicht body
De X-A1 is ontworpen om compact genoeg te zijn zodat hij om de nek kan worden gedragen zonder een last te zijn. Met slechts 330 gram is de FUJIFILM X-A1 licht in vergelijking met de vele wisselbare lens systeem camera’s. Toch beschikt de X-A1 over een grote APS-C CMOS-sensor, een kantelbaar high-definition LCD-monitor, een ingebouwde flitser, Wi-Fi voor beeldoverdracht en Hot-Shoe. Met de uitstraling van de FUJIFILM X, is de FUJIFILM X-A1 een afspiegeling van de populaire FUJIFILM X-Pro 1 en de FUJIFILM X-E1 camera’s, alleen deze keer is de camera verkrijgbaar in de drie kleuren: zwart, blauw en rood. De body van de X-A1 is in de kleuren zwart en blauw bedekt met een patroon dat op echt leer lijkt. De rode variant van de FUJIFILM X-A1 is bedekt met hetzelfde populaire leer als de FUJIFILM XF1.

Een 920.000 pixels high-definition kantelbaar 3-inch LCD-scherm
Het 3-inch high-definition LCD-scherm is kantelbaar waardoor de gebruiker in staat is “worm’s eye view” opnames te maken van bloemen en dieren. Daarnaast kunt de gebruiker ook gemakkelijk “in-the-air” opnames maken bijvoorbeeld een opname boven een mensen menigte.

Super Intelligent Flash technology
De FUJIFILM X-A1’s ingebouwde flitser, beoordeeld op het equivalent van richtgetal 7 (*4), maakt gebruik van Fujifilm’s Super Intelligent Flash-technologie. Met deze flitstechnologie wordt overbelichting voorkomen. Voor portretten binnenshuis waar weinig licht is (of voor close-ups van accessoires/voedsel), regelt de flitser de ideale hoeveelheid flitslicht. Het biedt ook de perfecte “fill-in” flits bij het fotograferen van mensen in tegenlicht of bij een grote hoeveelheid zonlicht waarbij schaduw op het gezicht ontstaat. De foto’s worden perfect verlicht.

Draadloze beeldoverdracht zodat u direct hoge kwaliteit beelden kunt overzetten naar een mobile apparaat of computer.
De functie voor draadloze beeldoverdracht stelt gebruikers in staat om foto’s direct over te zetten naar een smartphone, tablet of pc. De gebruiker kan eenvoudig favoriete foto’s uploaden op social media pagina waardoor de gebruiker zijn/haar foto’s kunt delen met vrienden.
De camera’s ingebouwde functie voor draadloze beeldoverdracht maakt gebruik van de gratis ‘FUJIFILM Camera App’. Hiermee kan de gebruiker direct zijn/haar favoriete foto’s overzetten en opslaan op de smartphone, tablet of pc.
Gebruikers kunnen ook foto’s en video’s bekijken en importeren van een smartphone of tablet naar de camera. Deze functie kan ook locatiegegevens ophalen van de smartphone en deze informatie toevoegen aan de foto’s die de gebruiker maakt.
Er is een ‘PC Autosave’ functie beschikbaar die het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier een back-up te maken van foto’s op een computer thuis. De gebruiker hoeft alleen maar de gratis ‘FUJIFILM PC AutoSave’ software te installeren op zijn/haar computer, aan te geven in welke map een back-up moet worden gemaakt en Wi-Fi koppelen aan de X-A1.

Wees creatief door het gebruik van special effects
Met de acht Advanced Filters kunnen gebruikers special effects toevoegen: Toy Camera, Miniature, Pop Color, High Key, Low Key, Dynamic Tone, Soft Focus en Partial Color (Rood/Oranje/Geel/Groen/Blauw/Paars). De camera heeft ook de “Multiple Exposure” mode waarmee de gebruiker is staat is om een tweede foto met een eerste foto te mixen voor een creatieve touch.
Daarnaast heeft FUJIFILM nog zijn unieke Film Simulation mode, met vijf verschillende simmulaties van FUJIFILMS meest bekende analoge films: PROVIA (standaard) voor neutral kleuren reproductie, Velvia (vivid) met extra kleur saturatie, ASTIA (soft) voor softe tonen, Monochrome (zwart – wit) en Sepia.

Full HD video recording
De FUJIFILM X-A1 beschikt over een Full HD-video (1920×1080) met 30 frames per seconde. Extra creatieve effecten kunnen gebruikt worden tijdens het opnemen van video’s net als de ‘Film Simulation’ opties (bv. Monochroom), mooi ‘Bokeh’ * kan mogelijk worden gemaakt door de APS-C CMOS-sensor die gebruik maakt van een lage diafragma instelling. Dankzij de start/stop opname knop wordt het maken van films eenvoudig.

FUJIFILM X Mount lens compatibility
Alhoewel alle FUJIFILM X-mount lenzen geschikt zijn voor de FUJIFILM X-A1 zijn de onlangs geïntroduceerde Fujinon XC lenzen bijzonder geschikt. Deze lenzen zijn compact en licht in gewicht. De XC lenzen zijn ontworpen om te worden gecombineerd met de hele ‘mid-range’ compact systeem camera’s en dekken een breed scala aan brandpunten.

FUJINON XC16-50mmF3.5-5.6 OIS lens
(24-76mm equivalent) (*5)
De FUJIFNON XC16-50mm F3.5-5.6 OIS zoomlens (24mm-76mm equivalent) dekt de brandpuntafstanden van 24mm tot 76mm af. Het is ideaal voor verschillende soorten scenes waaronder landschappen en snapshots.
De lens bestaat uit 12 hoogwaardige glaselementen in 10 groepen, waaronder 3 asferische elementen en een ED element. Daarnaast beschikt het over zeven ronde diafragma bladen die 17 stops bieden in 1/3 stappen voor nauwkeurige diafragma controle.
Het gebruik van lichtgewicht lens elementen en een hoge precisie stappenmotor is ingeschakeld om een high-speed autofocus te leveren.
De lens zal beschikbaar zijn in twee kleuren: zwart en zilver.FUJIFILM : Introductie FUJIFILM X-A1 Systeemcamera

Omzet online shopping groeit met ruim 8% in 1e helft 2013

Desktop homepage take over nu ook op tablet