in

Eerste executive opleidingsprogramma voor meer vrouwen in ICT

Rol van Creative IT Alignment Officer biedt nieuwe kansen voor het invullen van ICT-vacatures en economisch perspectief.

De CIAO Academy, het eerste executive-programma in Nederland voor meer vrouwen in de ICT-sector wordt tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 9 oktober 2013 van 18:00 tot 20:00 in nl/” target=”_blank”>Leerhotel Het Klooster, in Amersfoort gelanceerd. De nieuwe opleiding focust zich op het klaarstomen van vrouwen in de rol van Creative IT Alignment Officer waardoor zij nieuwe kansen in het bedrijfsleven creëren. Wanneer cruciale ICT-functies adequaat worden bekleed, is het Nederlandse bedrijfsleven in staat om te groeien, met nationaal en internationaal economisch perspectief in het verschiet. De CIAO Academy zal vanaf januari 2014 van start gaan.

Als Creative IT Alignment Officer wordt op een creatieve manier verbinding gelegd tussen de business en ICT. Tijdens een intensief opleidingsprogramma van een jaar, krijgen deelnemers handvaten om hier concreet invulling aan te geven. De focus ligt op ICT en bedrijfskunde in de huidige digitale economie. Door het complete aanbod van de CIAO Academy kunnen vrouwen kiezen voor een carrière in de ICT en hun kennis vergroten. Zij kunnen na afloop van de opleiding een onmisbare schakel worden voor het stimuleren van innovatie, met tastbare resultaten als gevolg. De ‘softe’ vaardigheden die vrouwen vaak al bezitten, zijn welkom in de ICT-sector. Dit zijn zaken zoals inlevingsvermogen en intuïtief zoeken naar oplossingen en veranderingen.

Opleidingsprogramma
De CIAO Academy bestaat uit bedrijfskundige modules, creatieve ICT-modules en vaardigheidsmodules. Bij bedrijfskundige modules wordt er ingezoomd op het ontwikkelen van een businessplan, marketing, supply chain management, financieel management en management van inkoop/verkoop. Creatieve ICT-modules kijken naar de ICT-strategie en management, digitale business-modellen, digital change, search engines, socials, ICT en webmanagement. Tot slot staan de onderwerpen lezen van organisaties, leiderschap, creatief management, projectmanagement en durven ondernemen centraal bij de vaardigheidsmodules. Ook zijn op maat samengestelde modules mogelijk.

Het opleidingsprogramma duurt twaalf maanden en bestaat uit 50 dagdelen. Er zijn twee periodes, van januari tot mei en van september tot december 2014. Maandelijks volgen de cursisten twee à drie dagen college die door de beste professoren en leiders uit het bedrijfsleven worden gegeven.

Voor wie?
Het opleidingstraject tot Creative IT Alignment Officer is voornamelijk gericht op talentvolle vrouwen met zo’n tien jaar werkervaring, inclusief leidinggevende ervaring. De vrouwen beschikken over HBO+ werk- en denkniveau en zijn toe aan een nieuwe bedrijfskundige visie op de digitale economie. Bijvoorbeeld voor bestuurders, managers, marketeers, ICT-professionals, CIO’s en projectleiders. Cursisten kunnen zichzelf opgeven of via hun bedrijf aangemeld worden.

Lancering tijdens de informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 9 oktober in Amersfoort wordt de CIAO Academy officieel gelanceerd. Verder behandelt Ger Hofstee, decaan aan de Techonomy Business School in een proefcollege interessante en actuele cases in het kader van de opleiding, bijvoorbeeld cases van Zalando en KLM. Ook geeft Hofstee inzicht in de thema’s die tijdens de opleiding worden behandeld.

De informatiebijeenkomst is bij aanmelding voor pers en geïnteresseerden gratis toegankelijk.
Om te registreren, stuur een e-mail naar dpmedia@mail.com. Even bellen mag ook: +316 46 32 77 28. Zonder registratie, geen toegang. Inloop is tussen 18:00 en 18:30. Hapjes en drankjes worden verzorgd. Een routebeschrijving is via deze link te vinden.

Expert klantvriendelijkste bedrijf in home-elektronica van Nederland

Review en trailer: FIFA 14