in

Nieuwe FRITZ!DECT Repeater 100 van AVM

AVM introduceert de FRITZ!DECT Repeater 100, het eerste product dat het bereik van gesprekken met een draadloze DECT-telefoon uitbreidt.

In combinatie met de FRITZ!Box zorgt de FRITZ!DECT Repeater 100 ervoor dat alle gesprekken die door de repeater worden doorgegeven beschermd blijven tegen onderscheppingspogingen. De DECT-encryptie is af fabriek ingesteld. Met de DECT Repeater 100 en zijn geïntegreerde stopcontact zijn veel van de bekende functies en internetdiensten van de FRITZ!Box en FRITZ!Fon binnen het hele thuisnetwerk te gebruiken. Er zijn drie DECT-gesprekken tegelijk te voeren. De FRITZ!DECT Repeater 100 is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 79 euro.

• Verbeterde ontvangst en overdrachtsbereik voor DECT-radionetwerken
• DECT-telefoongesprekken via repeaters nu afluisterveilig
• Repeater-functie voor DECT-internetdiensten van FRITZ!Box
• Drie DECT-gesprekken tegelijk mogelijk
• Geïntegreerd stopcontact – geen verlies van stekkerruimte

Veilige telefoongesprekken overal binnen het thuisnetwerk
In combinatie met een FRITZ!Box met een DECT-basisstation en een draadloze DECT-telefoon, zoals de FRITZ!Fon, biedt de repeater nieuwe mogelijkheden binnen het thuisnetwerk. Telefoongesprekken van HD-kwaliteit, internetradio, podcasts en RSS-diensten zijn nu over nog langere afstanden mogelijk. Dankzij de ingebouwde encryptie zijn alle telefoongesprekken en DECT-verbindingen die via de FRITZ!DECT Repeater aan de FRITZ!Box worden doorgegeven honderd procent afluisterveilig. De FRITZ!DECT Repeater 100 biedt daarnaast ondersteuning voor het automatisch doorschakelen van DECT-telefoongesprekken, zodat lopende gesprekken op elk gewenst moment te wisselen zijn tussen het basistation en de repeater.

De nieuwe repeater: energie-efficiëntie en een geïntegreerd stopcontact
De FRITZ!DECT Repeater 100 is voorzien van een stopcontact voor het aansluiten van elektrische apparatuur, zodat er geen stekkerruimte verloren gaat. De nieuwe DECT-repeater is voorzien van twee LED-schakelaars. Met de DECT-schakelaar is de repeater bij het DECT-basisstation aan en af te melden. Met de statusschakelaar zijn de LED’s van het apparaat in- en uit te schakelen. De FRITZ!DECT Repeater 100 gebruikt tijdens bedrijf zeer weinig stroom: slechts 1,2 watt.

Eenvoudige configuratie en bediening
Het activeren van de FRITZ!DECT Repeater 100 is kinderspel. Het apparaat is eenvoudigweg op het stopcontact aan te sluiten en aan te melden met een simpele druk op de DECT-knop op de FRITZ!Box. De repeater wordt daarbij automatisch geconfigureerd. Informatie over de bedrijfsstatus van de repeater wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. De besturingssoftware wordt automatisch bijgewerkt met de laatste updates via de FRITZ!Box. Er zijn in totaal zes DECT-repeaters en zes DECT-telefoons aan te melden en gebruiken in combinatie met het DECT-basisstation van een FRITZ!Box. De nieuwe FRITZ!DECT Repeater 100 is compatibel met alle DECT-basisstations en DECT-telefoons die voldoen aan de GAP-standaard en is uitgerust met een repeater-functie. Dit houdt in dat de FRITZ!DECT Repeater ook ondersteuning biedt voor de basisfuncties van DECT-telefoons van andere fabrikanten.

Belangrijkste kenmerken van de FRITZ!DECT Repeater 100
– Breidt de ontvangst en het overdrachtsbereik uit voor draadloze DECT-telefoons en –diensten
– Compatibel met DECT-basisstations die voldoen aan de GAP-standaard (basisfuncties) indien de repeater-functie is ingeschakeld
– DECT-encryptie voor veilige telefoongesprekken indien gebruikt in combinatie met de FRITZ!Box
– 6 DECT-repeaters en 6 DECT-telefoons kunnen bij de FRITZ!Box worden aangemeld.
– 2 schakelaars met schakelbare LED’s (aanmelding/status; DECT-verbinding)
– Geïntegreerd stopcontact, geen verlies van stekkerruimte
– Compact ontwerp: 93 x 59 x 41 mm (H x B x D, zonder stekker)
– Energieverbruik in stand-bymodus ongeveer 1,2 W
– Vereist een 230 V-stopcontact van het type E CEE 7/5 of F CEE 7/4
– Per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 79 euro

‘Consumptiekrimp in 2015 ten einde’

Europees Parlement roept op tot lastenverlichting winkeliers