in

Vakpers: HTC One ‘Beste product van 2013’

Nederlandse tech- en gadgetjournalisten kennen HTC One gouden BesteProductAward toe.

HTC heeft wederom erkenning gekregen voor de HTC One. Het toestel is door de Nederlandse vakpers verkozen tot ‘Beste Product van 2013’. De HTC One wordt geroemd vanwege ‘het mooie ontwerp, de goede afwerking, het fraaie, heldere scherm, maar vooral het ongeëvenaarde geluid uit de speakers aan de voorkant’.

Het vlaggenschip van HTC is inmiddels bekroond met diverse awards. Eerder werd de HTC One uitgeroepen tot de ‘Best European Advanced Smartphone 2013-2014’ van EISA (European Imaging and Sound Association) en won het de GSMA-awards voor ‘Best Mobile Handset, Device, or Tablet’ op MWC 2013 en Computex Taipei’s ‘Gold Medal award voor Design & Innovation’. Daarnaast heeft het toestel wereldwijd vele 5-sterren reviews gekregen. Hier kan nu de award voor ‘Beste Product van 2013’ aan worden toegevoegd.

Oordeel vakpers
“De HTC One is voor mij nog steeds de beste telefoon van dit jaar”, aldus Colin van Hoek van NU.nl. “Hoewel het die positie moet delen met de iPhone 5S, is het voor HTC een grotere stap.”

Arnoud Wokke van Tweakers.net sluit zich hierbij aan: “Waar Samsung een schot hagel aan features op gebruikers afvuurt in de hoop dat er één raak is, mikte HTC doeltreffend. Mooi ontwerp, goed afgewerkt en voorzien van doeltreffende features.”

“HTC krijgt mijn inziens niet genoeg credits voor het design en de bouw van de HTC One”, vindt Dimitry Vleugel van Androidworld.nl. “Een echte mijlpaal in de geschiedenis van de smartphone.”

Overmacht
De HTC One won de verkiezing met een duidelijk verschil. De veertig journalisten die om hun mening voor de BesteProductAwards 2013 werden gevraagd, noemden 75 verschillende producten bij hun beste producten. De HTC One veroverde hierbij de meeste punten, werd het meest aantal keren genoemd en eindigde het vaakst als nummer 1.

BesteProductAwards
De BesteProductAwards is een jaarlijkse verkiezing van consumentenwebsite BesteProduct.nl, waarbij de Nederlandse tech- en gadgetredacteuren wordt gevraagd naar de in hun ogen beste en slechtste producten van het afgelopen kalenderjaar. De uitreiking vond dit jaar voor de vijfde keer plaats.

Juryrapport en top 10 beste producten
Voor het juryrapport en de top 10 van de beste producten van 2013 op de website van BesteProduct.nl, zie deze link.

Expert terug in Griekenland

Riverbed houdt webshops overeind tijdens drukke feestdagen