in

LaCie Sphere: elegante harde schijf ontworpen in samenwerking met Christofle

LaCie introduceert – in samenwerking met Christofle – de Sphere, een elegante, verzilverde harde schijf.

De twee merken combineren zo moderne technologie met klassieke luxe. De producten van Christofle maken indruk op gebruikers – of dit nu een CEO of iemand thuis is. Eerder sloegen Christofle en LaCie de handen ineen voor de prachtige Galet™ usb-stick.

De Sphere is een harde schijf met ronde handgemaakte behuizing van verzilverd staal. De unieke ronde vorm is zeer nauwkeurig met de hand verzilverd. Dit gebeurt in de zilversmederij van Christofle te Yainville (Normandië), Frankrijk. Hier smeedt, verzilvert en polijst Christofle de schijf voor een perfecte glans. De spiegelende afwerking zorgt ervoor dat de schijf prachtig staat als sierobject in elke huiskamer of kantoor.

“De vorm van de aarde was de inspiratie achter het ontwerp van de LaCie Sphère. Het sferische en afgetekende silhouet hielp ons aan de productnaam”, zegt Thierry Oriez, voorzitter en CEO van Christofle. “We combineerden onze passie voor zilverspiegeling met de technische expertise van LaCie om zo een unieke harde schijf te maken met een elegante uitstraling.”

“Voor de Sphère hebben LaCie en Christofle wederom outof the box gedacht. En dat in een sector waar vaak binnen bestaande grenzen wordt gedacht. Dit product is dan ook een voorbeeld van de innovativiteit van LaCie”, zegt Philippe Spruch, uitvoerend vicepresident van Seagate, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van LaCie.

Technologie
De LaCie Sphère is aan te sluiten op een pc via een usb 3.0-kabel, die ook dient als voeding. De usb 3.0-verbinding stelt je in staat snel back-ups maken van zakelijke documenten of een mediabibliotheek. De status van de schijf is aan de voorzijde van de LaCie Sphère te zien via een blauw ledlampje. De schijf van 1TB is verder standaard voorzien van de softwaresuite van LaCie: de Backup Assistant voor snelle, automatische back-ups, Private-Public-software voor wachtwoordencryptie en Eco Mode voor energiebesparing.

Beschikbaarheid
De LaCie Sphère van 1TB is vanaf 390,00 euro (incl. BTW) verkrijgbaar in de LaCie Online Store, geselecteerde conceptwinkels en Christofle-winkels en -afdelingen. De LaCie Sphère wordt geleverd met een beperkte garantie van twee jaar.

Netgear demonstreert nieuwe ‘power to connect’ producten op CES 2014

Kingston Digital introduceert USB 3.0 drive voor persoonlijke beveiliging