in

WD helpt consumenten in vijf stappen bij een digitale detox

“Dit jaar breng ik mijn digitale chaos op orde!”: een goed voornemen voor 2014.

Naast de alledaagse sport en familie-georiënteerde voornemens voor 2014, adviseert WD consumenten orde aan te brengen in hun digitale chaos met behulp van vijf stappen voor een digitale detox.

Vandaag de dag worden we bedolven onder duizenden opgeslagen foto’s, video’s, muziek en documenten verspreid over verschillende computers en mobiele apparaten. Het blijft een grote uitdaging om netjes en veilig om te gaan met deze digitale chaos. Onderzoeksbureau Gartner stelt dat het gemiddelde huishouden in 2016¹ zo’n 3.3 terabytes (TB) aan digitale content zal bezitten (3 TB staat gelijk aan 600,000 hoge resolutie foto’s).

Een digitale detox voor consumenten om in vijf stappen orde aan te brengen in hun digitale chaos:

1. Centraliseer, breng alle content samen op 1 plek
Verzamel alle opgeslagen data van verschillende apparaten (computers, USB sticks, smartphones en tablets) en kopieer deze naar je eigen cloud in je thuisnetwerk. Nu is al je content veilig opgeslagen op 1 plek.

2. Organiseer, bewaar geen kopieën van documenten op dezelfde plaats; bewaar een tweede kopie elders!
Een back-up van documenten is noodzakelijk voor het voorkomen van een digitale ramp. Met een back-up, kun je rustig ademhalen wanneer je een document verliest. Er is immers altijd nog een kopie. Zo kunnen WD My Cloud gebruikers automatisch een kopie of ‘safepoint’ van een apparaat naar hun thuisnetwerk zenden.

3. Organiseren is de sleutel!
Of het nu op datum, documenttype of op naam is, organiseer je documenten zodat je deze gemakkelijk op ieder tijdstip terug kunt vinden. Geef daarnaast je familieleden hun eigen ruimte binnen jouw persoonlijke cloud, zodat ook zij hun content kunnen opslaan en delen.

4. Makkelijk toegang
Sta remote access toe op jouw persoonlijke cloud opslag en gebruik gratis apps voor het uploaden en delen van content vanuit diverse plaatsen naar jouw eigen PC, Mac, tablet of smartphone. Zo kun je overal gebruikmaken van je content zonder deze met je mee te hoeven nemen.

5. Ontwikkel ‘a state of digital nirvana’
Zend van iedere foto, video of ander document direct een kopie naar een map binnen jouw persoonlijke cloud opslag.

WD My Cloud
Het is algemeen bekend dat nieuw gedrag gemiddeld na 21 dagen een gewoonte wordt. WD moedigt consumenten daarom aan het goede voornemen voor 2014 nu op te volgen en er een gewoonte van te maken orde te scheppen en te behouden in de digitale chaos. My Cloud van WD helpt consumenten hun digitale content te beschermen en te ordenen. WD’s persoonlijke cloud opslag ‘My Cloud’ is de makkelijkste, veiligste en goedkoopste oplossing voor consumenten om hun digitale chaos te ordenen. My Cloud stelt de consument in staat een back up te maken van hun computerbestanden en data op 1 locatie en apparaat gestructureerd op te slaan. Met de WD My Cloud kunnen gebruikers al hun digitale content opslaan, organiseren en benaderen vanaf ieder mobiel apparaat, waar ook ter wereld.

Prijzen en beschikbaarheid
My Cloud is beschikbaar via diverse verkooppunten en online in de wdstore.com. De prijs van My Cloud 2 TB is 139,00 Euro en de prijs van de 3 TB versie is 169,00 Euro. De My Cloud mobiele app die gebruikt kan worden om de bestanden op de schijf te benaderen en ernaar te uploaden kan gratis worden gedownload in de App Store en Google Play.

1 Bron: Gartner, “Forecast: Consumer Digital Storage Needs, 2010-2016”

Sony introduceert de Xperia Z1 Compact

‘Consument wil makkelijk, maar bovenal veilig betalen’