in

Olympus breidt haar bekroonde OM-D lijn uit

Olympus lanceert vandaag haar nieuwe aanwinst in de veelvuldig bekroonde OM-D-serie: de OM-D E-M10 en introduceert aan aantal vernieuwingen op de cameramarkt.

De nieuwe OM-D E-M10 camera combineert de geweldige beeldkwaliteit, klassieke vormgeving en hoge autofocussnelheid van de E-M5 met de krachtige mogelijkheden van de E-M1. In alle opzichten is het een echte OM-D en dankzij de betaalbare prijs is hij nog aantrekkelijker voor fotografieliefhebbers.

De camera is uiterst compact en dankzij de volledig metalen behuizing een waar topmodel. Ondanks de geringe afmetingen beschikt de camera over een grote en snelle elektronische zoeker, een kantelbaar LCD-scherm van 7,6 cm met 1,44 miljoen pixels, 3-assige beeldstabilisator, een snelle ‘FAST AF’-autofocus en een pop-up flitser. Ook is de E-M10 voorzien van dezelfde TruePic VII-beeldprocessor en Wi-Fi technologie als ons topmodel de E-M1. Dankzij Wi-Fi kan de fotograaf eenvoudig met een compatibele smartphone direct communiceren met de camera en foto’s doorsturen naar websites en sociale media.

De E-M10 biedt de uitstekende beeldkwaliteit die zo kenmerkend is voor de OM-D-lijn en de Micro Four Thirds M.ZUIKO DIGITAL-lenzen van Olympus. De 16-Megapixel Live MOS-sensor (die we al kennen van de OM-D E-M5) is gecombineerd met de nieuwste TruePic VII-processor van de toonaangevende OM-D E-M1. Dit biedt toekomstige eigenaars van de E-M10 meer dan geweldige optische mogelijkheden en uiteraard kunnen bezitters van een E-M10 profiteren van de creative mogelijkheden en flexibiliteit van Olympus’ brede aanbod in verwisselbare spiegelloze lenzen. Ook hierin biedt Olympus vernieuwende opties met de introductie van ‘s werelds dunste standaardzoomkitlens, de nieuwe superdunne M.ZUIKO DIGITAL 14-42 MM 1:3.5-5.6 EZ elektronische standaardlens die slechts 22,5 mm diep is, en de geavanceerde superheldere en lichtgewicht M.ZUIKO DIGITAL 25 MM 1:1.8 lens met een vaste brandpuntafstand.

Naast de lancering van de E-M10 en de nieuwe objectieven lanceert Olympus ook een nieuwe compactcamera in de uiterst solide TOUGH lijn en een krachtige zoomcamera in de Traveller lijn.

Het begrip ‘solide’ krijgt een nieuwe betekenis met de TG-850. Deze opvallende nieuwkomer in de TOUGH lijn combineert zeer solide prestaties met een bijzonder fraaie styling, een nieuw ontwikkelde 21-105 mm 50x optische zoomlens en een kantelbare monitor voor nog meer opnamemogelijkheden, ideaal voor zogenaamde ‘selfies’. De camera is prima berekend op zware omstandigheden zoals stoten, water, stof en kou (tot -10°C).

De SP-100EE is de eerste ‘dot-sight’-camera ter wereld en gecombineerd met de nieuw ontwikkelde 1:2.9-6.5 24-1200 mm 50x optische ultrazoomlens (100x met super resolutie) biedt het bijzonder krachtige zoom mogelijkheden zoals we gewend zijn van de Traveller lijn. Deze camera is ideaal voor het spotten van bewegende en afgelegen voorwerpen zoals dieren of vliegtuigen en voor sportopnamen.

SanDisk kondigt nieuwe SanDisk Connect-productlijn aan

Pioneer X-SMC01BT: slank en stijlvol