in

Sony wil pc-afdeling verkopen

Sony heeft gesprekken aangeknoopt met het investeringsfonds Japan Industrial Partners over de verkoop van het merk Vaio, de naam waaronder het elektronicabedrijf pc’s op de markt brengt.

Druk van mobiele apparaten
Japan Industrial Partners zou een nieuw bedrijf oprichten om de Japanse tak van Vaio over te nemen, vernam Reuters. Sony zou daarnaast ook plannen hebben om zich terug te trekken uit andere pc-markten.

De details van het akkoord zouden wel nog besproken moeten worden, maar de deal zou 50 miljard yen (360 miljoen euro) waard zijn, waarbij Sony een klein deel van de aandelen behoudt. Voor de overzeese markten zou Sony in gesprekken zijn over een joint venture met Lenovo.

Sony wil zich terugtrekken uit de pc-markt, omdat de verkoop te lijden heeft onder de populariteit van smartphones en tablets. Volgens onderzoeksbureau Gartner zou de verkoop van pc’s in 2014 met zeven procent zakken, terwijl de verkoop van mobiele apparaten met vijf procent zou stijgen.

Focus op smartphones
De verkoop van het pc-segment van het bedrijf zou er voor zorgen dat Sony voor de eerste keer in twee jaar een nettoverlies zal maken voor het financiële jaar dat eindigt op 31 maart.

Sony lanceerde Vaio in 1996 en verkocht op het hoogtepunt 8,6 miljoen pc’s, maar dit jaar zou dat aantal onder de zes miljoen zakken. De verkoop van Vaio moet Sony meer ruimte geven om in de richting van de smartphonemarkt te verschuiven.

Bron: Retaildetail.nl

‘Nederlandse retail laat kansen datagebruik liggen’

BenQ S-serie – flexibele projectoren voor de professional