in

LaCie levert snelste draagbare externe opslagoplossing ter wereld

LaCie introduceert de snelste draagbare opslagoplossing allertijden: de nieuwe LaCie Little Big Disk met Thunderbolt 2.

Deze schijf levert snelheden tot wel 1.375 MB per seconde* en past in een laptoptas. Met deze voordelen beschikken professionals eindelijk over een écht draagbare oplossing om 4K-video op locatie te bewerken.

OPSLAG VOOR HET 4K-TIJDPERK
Om de Thunderbolt 2**-snelheden optimaal te kunnen benutten, heeft LaCie de Little Big Disk™ ontworpen met een van de allerbeste Solid State Drives die momenteel op de markt verkrijgbaar is: twee PCIe Gen 2 SSD’s van 500 GB. Door twee Little Big Disks in serie te schakelen, zijn technologische grenzen nog verder te verleggen en hogere snelheden te behalen dan de maximale overdrachtsnelheid van Thunderbolt 2. Sluit een gebruiker de schijven parallel aan op de krachtige nieuwe Mac Pro® van Apple®, dan zijn snelheden tot maar liefst 2.600 MB per seconde mogelijk.

Naast de voordelen op het gebied van postproductie, kan de LaCie Little Big Disk onbewerkt beeldmateriaal tien keer sneller overdragen dan elke andere mobiele harde schijf met USB 3.0. Zo is bijvoorbeeld 300 GB aan 4K-materiaal in minder dan drie minuten over te dragen, waardoor de gebruiker elke dag uren bespaart.

MOGELIJKHEID TOT SERIESCHAKELING
Dankzij de twee Thunderbolt 2-poorten kunnen professionals maximaal vijf LaCie Little Big Disks plus een 4K-beeldscherm in serie schakelen en met slechts één kabel aansluiten op een computer. Het is nu mogelijk om een plug & play-omgeving voor het bewerken van 4K-video’s te maken, waarin schaalbare capaciteit, onvoorstelbare snelheid en optimaal gebruiksgemak in één werkproces worden aangeboden.

OPNIEUW ONTWIKKELD VOOR UITERST STILLE DUBBELE KOELING
Door de toevoeging van hoogwaardige SSD’s en een krachtige interface moest LaCie het inwendige ontwerp van de Little Big Disk optimaliseren om de koeling efficiënter te maken en tegelijkertijd het geluid te verminderen. Hiervoor heeft LaCie twee aluminium platen toegevoegd die warmte afvoeren, evenals een grotere, thermogereguleerde ventilator. Dit betekent dat de ventilator alleen wordt ingeschakeld indien nodig en dan bijna geen geluid produceert. Hierdoor biedt de LaCie Little Big Disk toonaangevende prestaties zonder het creatieve proces te verstoren.

)

BESCHIKBAARHEID
De nieuwe Little Big Disk met Thunderbolt 2 is verkrijgbaar met een SSD-capaciteit van 1 TB vanaf € 1.259,00 inclusief BTW (adviesprijs) via de LaCie Online Store en LaCie-resellers. Thunderbolt 2 is aan te sluiten met dezelfde kabels en connectoren als de eerste Thunderbolt-generatie***. Meer productinformatie is te vinden op www.lacie.com

GARANTIE
De Little Big Disk Thunderbolt 2 heeft een beperkte garantie van drie jaar. Deze garantie omvat gratis webbronnen, deskundige, interne, technische ondersteuning en wereldwijde dekking voor reparatie en/of vervanging. Een uitbreiding van de garantie, of de Advance Care Option is ook mogelijk.

* Deze overdrachtsnelheden zijn bereikt met AJA System Test bij aansluiting op een 15-inch MacBook Pro® 2.0 Ghz Quad Core en 8 GB RAM met een blokgrootte van 32 k. De snelheden zijn afhankelijk van de gebruikte RAID-modus. De daadwerkelijke gegevenssnelheden kunnen verschillen afhankelijk van de gebruiksomgeving en andere factoren.
** Vergeleken met andere I/O-aansluittechnologieën, waaronder eSATA, USB en IEEE 1394 Firewire.
*** Om de Thunderbolt 2-bandbreedte optimaal te benutten, moet het product worden aangesloten op een Thunderbolt 2-poort van een computer of apparaat.

Wereldwijd de eerste Dual Screen Solution met Fingertouch

Stel scherp op actie met de gloednieuwe Nikon 1 V3