in

Nederlands team begint maandag aan wereldrecordpoging TV-kijken

Een team van vijf die-hard TV-kijkers doet vanaf aanstaande maandag 18.00 uur een poging het wereldrecord TV-kijken te verbreken.

Daarvoor betrekken ze een speciaal ingericht glazen huis op Amsterdam CS. Minimaal drieënhalve dag zullen de twintigers Wouter Olsthoorn, Tanya Witkamp, Jeremy Visser, Kristie Smith en Aytac Sarkmaz opgesloten zitten om hun grote doel te bereiken.

Het huidige wereldrecord TV-kijken staat op 87 uur. Onder het toeziend oog van honderdduizenden voorbijgangers gaan de vijf op Amsterdam CS de strijd tegen de klok en de slaap aan om dat record minimaal 1 uur scherper te stellen. De winnaar wordt beloond met een Samsung Curved UHD TV.

De goedlachse Tanya Witkamp (29) uit Spaarndam voorziet geen problemen. “Dit is een once-in-a-lifetime opportunity. Tijdens de ontgroening van mijn rechtenstudie ben ik wel eens 48 uur opgebleven, dus dit houd ik ook wel vol.”

Wouter Olsthoorn uit Breda wil graag zien hoe ver hij zijn grenzen kan verleggen. De stagiair Mobile Development bij Sanoma zou zelfs nog wat langer dan 88 uur gebruik willen maken van de comfortabele huiskamer. Ook de 22-jarige Jeremy Visser uit Veenendaal denkt dat het gaat lukken het wereldrecord te verbreken.

Het team wordt gecompleteerd door het liefdespaar Kristie Smith (22) en Aytac Sarkmaz (23) uit Tilburg. Ze hebben samen een zoontje en geven aan er ontzettend veel zin in te hebben. “We zijn een hecht team. Aytac is op 11 mei jarig en ik zou hem graag een Samsung Curved UHD TV cadeau doen”, zegt Kirstie. “Het is natuurlijk nog mooier als we een TV voor de woonkamer en slaapkamer winnen”, vult Aytac aan.

De wereldrecordpoging vindt van 12 tot en met 16 mei plaats in de Cuypershal op Amsterdam CS. Voorbijgangers kunnen de deelnemers live volgen in de glazen ruimte.

Komen de 1- en 2 eurocentjes terug?

Zijn antivirus-oplossingen dood?