in

Slimme energy buddy is goed voor jaarlijkse, nationale besparing van 530 miljoen euro

Nieuwe functionaliteiten smappee vergroten de energiewinst

Uit onderzoek van smappee blijkt dat er flink wat te besparen valt voor het gemiddelde Nederlandse gezin. Negen op de tien Nederlanders heeft geen zicht op hoeveel kWh hij verbruikt, laat staan welke (verborgen) energievreters doorwegen in de energiefactuur. Verspil elimineren en het energieverbruik duurzaam verminderen zónder aan comfort in te boeten, is de missie van smappee.

De ontwikkelingen van smappee staan niet stil en zorgen voor continu profijt van je investering. Dankzij de feedback van gebruikers is de energy buddy aangepast en zijn er vijf uiterst handige functionaliteiten aan toegevoegd. Wat smappee uniek maakt, is dat je de energy buddy blijft gebruiken. Dat levert blijvend dubbele winst op: in de portemonnee en voor het milieu.

Het succes van smappee zit in de som der delen:

  • smappee is zo ontworpen dat je het altijd blijft gebruiken. Dit dankzij de integratie van de comfortfuncties: toestellen schakel je – via de smappee app – op afstand aan en uit. Door de dagelijkse ‘confrontatie’ met je energieverbruik blijf je dit opvolgen en controleren. 
  • smappee upgrades zijn er voor de hele ‘smappee community’. Via een update van de gratis app genieten alle gebruikers van de nieuwe features. 
  • smappee is de enige energy buddy die via één monitor je exacte huishoudelijk verbruik registreert en je toestellen herkent  Zo weet je precies waar de energievreters en het overbodige sluimergebruik zitten – om vervolgens in te grijpen.
  • smappee geeft detailinformatie over je energieverbruik op een visuele manier weer op je smartphone of tablet. Hiervoor dien je enkel de gratis smappee app te installeren.

 

De volgende nieuwe features zijn toegevoegd:

  • Een nieuwe installatieprocedure: Hierdoor installeer je smappee sneller en eenvoudiger.
  • DNA van je toestel: Elk elektrisch toestel krijgt een eigen, visuele ID. Deze toont het energieverbruik, net als de duur van gebruik en de daarmee verbonden kosten.
  • Train je smappee: Gebruikers kunnen smappee trainen. Zo breng je elektrische toestellen in je huis sneller in kaart.
  • Comfortfunctie ‘aan- en uitschakelen op afstand’: Toestellen kun je met de smappee comfortstekker, een draadloze tussenstekker, op afstand aan- en uitzetten. Standaard wordt één comfortstekker meegeleverd. Bijkomende comfortstekkers kunnen via de webshop aangekocht worden. smappee registreert je energieverbruik via één centrale monitor, daar heb je geen stekkers voor nodig.
  • Web interface: Wie zijn energieverbruik bijzonder gedetailleerd wilt bestuderen, kan dat doen via de web interface.

 

 

 

Stefan Grosjean – CEO en bezieler van smappee: “We willen het energieverbruik thuis verminderen zonder aan comfort in te boeten – en dat op een duurzame manier. De missie van smappee is om ‘gewoonten’ te veranderen, precies omdat we weten dat échte en blijvende besparingen beginnen bij gedragsverandering. Dat doe je niet met een product, maar met een service. Smappee is een partner die meet, informeert, motiveert, amuseert en faciliteert: blijvend en overal. Dat maakt van smappee de eerste energy buddy die je blijft gebruiken. Zo maak je van een gezonde reflex een nieuwe gewoonte die dubbele winst oplevert: je bespaart geld en spaart het milieu. Omdat dit voordeel voor iedereen belangrijk is, starten we met onze Europese uitrol. De eerste markten waar we de tanden in zetten zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Scandinavië.”
Hoezo – een besparing van 530 miljoen?
Dit zijn de energiekosten die Nederlandse gezinnen kunnen besparen door een real-time energie-app te gebruiken.

 

Waarom is besparen zonder aan comfort in te boeten zo belangrijk? Mensen zijn gewoontedieren die niet graag toegeven aan comfort. Smappee verandert gedrag stap voor stap door het aanleren van een reeks van nieuwe, kleine reflexen. Reflexen die – als je ze optelt – een echte besparing opleveren. Die doordachte aanpak zorgt er voor dat consumenten fervente én blijvende gebruikers worden van smappee.

Geniet van een rijker geluid van uw flatscreen met de Sound Bar-steun van Vogel’s

Het gezicht van de gemiddelde gamer onthuld