in

Verwacht meer van de nieuwe Toshiba Encore 2 tablets

Toshiba presenteert zijn nieuwste serie Windows 8.1 tablets – de Encore 2 WT10-A met 10,1 inch (25,65cm) scherm, en de Encore 2 WT8-B met 8 inch (20,32cm) scherm. De ideale tablets, met alle essentiële opties die je zou verwachten, en meer.

Voor wie nog meer uit zijn betaalbare Windows 8.1 tablet wil halen, is er de slanke, lichte 10. 1 inch Encore 2 WT10-A. Het grotere scherm van deze tablet is helder, scherp en immersiever, ideaal dus voor het bekijken van alle soorten media. En dankzij het 2GB geheugen kunnen gemakkelijk en soepel meerdere taken tegelijk worden uitgevoerd. Wie meer mobiliteit wil, kiest voor de prachtig vormgegeven, stijlvolle 8 inch Encore 2 WT8-B, die is geoptimaliseerd voor gebruik rechtop.

Windows 8.1 met Bing
Zowel de Encore 2 WT10-A als de Encore WT8-B is voorzien van Windows 8.1 met Bing, met tal van uitgebreide gebruiksfuncties. De tablets worden geleverd met een eenjarig Microsoft Office 365 abonnement, voor het eenvoudig onderweg lezen, bewerken, opmaken en delen van documenten of presentaties met Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access en OneNote. Daarnaast omvat het abonnement online opslag via OneDrive en gratis belminuten voor Skype, een belangrijke meerwaarde direct vanaf het eerste gebruik.

“De mobiliteit van de Toshiba Encore 2 familie biedt een flexibele oplossing in een wereld waarin mobiliteit een must is,” aldus Peter Han, vicepresident Internationale OEM-marketing van Microsoft. “De voortdurende innovatie van Toshiba, in combinatie met touchfunctionaliteit en de mogelijkheden van Windows 8.1, levert een verbluffende gebruikservaring op.”

Onderscheidend, stijlvol ontwerp
De Encore 2 WT10-A en Encore 2 WT8-B verschillen onderling subtiel, maar onderscheiden zich beide met hun stijlvolle elegantie duidelijk van andere tablets op de markt: het zijn de ideale mobiele metgezellen. Beide modellen sluiten met hun Satin Gold behuizing en de bijpassende smalle schermranden aan op de nieuwe, unieke identiteit van de Toshiba tablets. Beide tablets zijn ergonomisch vormgegeven, met afgeronde randen waardoor ze prettig in de hand liggen. Bovendien zijn de speakers zo gepositioneerd dat de geluidsweergave niet nadelig wordt beïnvloed wanneer het apparaat in de hand wordt gehouden. Het kleinere formaat maakt de Encore 2 WT8-B ideaal voor gebruik met één hand.

De Encore 2 WT8-B is ideaal voor gebruik rechtop, maar beide tablets zijn geschikt voor gebruik in verschillende standen; het scherm kan eenvoudig worden gedraaid, zodat voor elke toepassing de optimale stand kan worden gekozen, of u nu een film kijkt, of uw e-mail controleert. Ook functionaliteit is een belangrijk aspect van het ontwerp; de plaats van aansluitingen en knoppen is met zorg gekozen, zodat aansluiting op andere apparatuur snel en simpel mogelijk is. De Windows-knop bevindt zich bijvoorbeeld aan de zijkant van de tablet, zodat de gebruiker met één druk op de knop gemakkelijk toegang heeft tot alle mogelijkheden.

Levensechte beelden, authentiek geluid
Beide tablets zijn uitgerust met een hoogwaardige 5 MP achtercamera; met Full HD 1080p videoweergave met 24 frames per seconde op de Encore 2 WT8-B, en 30 frames per seconde op de Encore 2 WT10-A. De voorcamera is ideaal voor videogesprekken. Zowel de voor- als de achtercamera biedt een nauwkeuriger kleurweergave en betere resultaten bij slechte lichtomstandigheden voor een realistischer beeld. Bovendien kan de camera dankzij TruCapture foto’s maken van whiteboards, documenten of projecties voor gebruik bij cursussen, vergaderingen en presentaties. Een belangrijke tijdsbesparing, omdat handgeschreven informatie niet langer hoeft te worden overgetypt. Op beide tablets kan de leesbaarheid eenvoudig worden vergroot door verbeterde kleurcorrectie en door het produceren van scherpere beelden met lage reflectie. Op de Encore 2 WT10-A kan bovendien het ruisniveau worden verlaagd.

Het heldere geluid dat uit de twee ideaal gepositioneerde stereospeakers komt, is al even indrukwekkend. En dankzij Dolby® Digital Plus Advanced Audio voelt de gebruiker zich omringd door authentiek surroundgeluid, terwijl ruis die gewoonlijk door speakers en versterkers wordt veroorzaakt, wordt geëlimineerd. De Encore 2 WT10-A is uitgerust met echo-onderdrukking, zodat stemmen tijdens een gesprek of vergadering duidelijk verstaanbaar zijn. Beide tablets beschikken over ruisonderdrukking, waarmee achtergrondruis tot een minimum wordt beperkt.

Gebruiksvriendelijk voor een hogere productiviteit
Toshiba Display Utility is direct beschikbaar via de desktop en vergroot elementen als menu-tekst en pictogrammen, zodat ze gemakkelijker op het scherm te lezen en gebruiken zijn. Veel gemakkelijker dan steeds de weergave-instellingen te moeten aanpassen. Deze optie vergroot het gebruiksgemak voor alle tablets, en met name voor de kleinere Encore 2 WT8-B.

De Encore 2 WT10-A wordt geleverd met het Toshiba Bluetooth® Keyboard met clickpad, voor een grotere flexibiliteit en productiviteit. Het bijpassende Satin Gold toetsenbord met donkerbruine top case, sluit mooi aan bij het ontwerp van de WT10-A. Dankzij de simpele bevestiging en loskoppeling, de eenvoudige vouwstandaard en het geïntegreerde clickpad transformeert u de 10,1 inch tablet in een handomdraai tot een praktische notebook, ideaal voor werk en studie.

Verbonden, en op alles voorbereid
De Encore 2 WT10-A en Encore 2 WT8-B zijn uitgerust met een reeks flexibele aansluitingen, voor het snel uitwisselen van video’s, games en muziek. Beide modellen beschikken over een micro-USB-poort voor het delen van content, en een micro-SD-kaartingang voor een naadloze, realtime samenwerking met andere Windowsapparaten. De Encore 2 WT10-A beschikt hiernaast bovendien over een micro-HDMI®-uitgang voor het afspelen van media op een groter scherm. Via de micro-SD-kaartaansluiting kan tevens de opslagcapaciteit worden uitgebreid tot 128 GB, bijvoorbeeld als u meer ruimte nodig heeft voor het opslaan van foto’s en documenten. Content kan via een Wi-Fi®-verbinding worden gesynchroniseerd met elk ander Windowsapparaat – en dankzij een accuduur van ruim acht uur[1] kan de tablet ook worden gebruikt voor werk, studie of vermaak onderweg.

Bovendien kan met behulp van draadloze weergavetechnologie de televisie worden gebruikt als tweede scherm voor de tablet. Deze optie is beschikbaar op beide apparaten. Vooral op de kleinere 8 inch tablet is dit een ideale optie, voor het weergeven van presentaties en documenten, of het streamen van online video’s op de televisie. Zo kunt u beelden eenvoudig delen met een grotere groep mensen.

De Encore 2 WT10-A en Encore 2 WT8-B zijn in Europa vanaf eind juli 2014 verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt voor de WT10-A €349,- (inclusief keyboard in case) en voor de WT8-B €199,- incl. BTW.

Winnaar Mystery Shopper is bekend!

ElectronicPartner lanceert online serviceplatform Service Partner