in

Marantz onthult netwerk-AV-receiver NR1605 met ingebouwde WiFi en Bluetooth

Marantz komt nu met een superslanke Network AV Receiver met ingebouwde WiFi en Bluetooth voor de design- en ruimtebewuste home cinema-liefhebber.

De nieuwe NR1605 treedt in het voetspoor van zijn veelgeprezen voorgangers en doet met het ongehoorde surroundgeluid plus superieure video niet onder voor zijn grote broers, maar zonder dat er een stevige kast voor nodig is. En omdat deze nieuwste release ook is voorzien van ingebouwde Bluetooth en WiFi, kunt u draadloos genieten van uw digitale mediabestanden, waar die ook zijn opgeslagen.

Geavanceerde netwerkmogelijkheden
Net als zijn voorgangers is de NR1605 uitgerust met de meest geavanceerde netwerkmogelijkheden, die toegang bieden tot een vrijwel onbeperkt aanbod aan muziek. Met de ingebouwde AirPlay-technologie kunnen gebruikers hun muziekbibliotheek draadloos afspelen vanaf hun iPhone, iPod Touch en iPad. De nieuw toegevoegde Bluetooth maakt de integratie van Android-smartdevices, iDevices en laptops een fluitje van een cent. Een WiFi-netwerk is zelfs niet nodig – voor alles is al gezorgd. Dankzij de DLNA-standaard kunt u ook muziek vanaf een lokaal opslagapparaat (NAS) streamen en luisteren naar duizenden internetradiozenders of online muziekservers, zoals Spotify en Last.fm. Muziekliefhebbers kunnen zelfs genieten van de nieuwste audioformaten zoals Apple lossless, Gapless en FLAC HD 192/24 of het bitstroom DSD-formaat geoptimaliseerd voor SACD-spelers.

Grandioos geluid via discrete versterker
Naast de mogelijkheden voor netwerkstreaming is ook de befaamde Marantz-geluidskwaliteit beschikbaar via een afzonderlijk versterkergedeelte. De NR1605 is voorzien van een 7-kanaals versterker met 90W gelijk vermogen per kanaal. Bovendien is het apparaat uitgerust met gedecodeerde Dolby True HD en DTS-HD audio. In totaal acht HDMI-ingangen verwerken talloze digitale bronnen; er zijn dus voldoende poorten om gemakkelijk een satellietbox, BD/DVD-speler en gameconsole aan te sluiten, allemaal tegelijk. Bovendien is de installatie van het geheel zeer eenvoudig: met de geavanceerde gebruikersinterface (GUI), Setup Assistant en Audyssey MultEQ-ruimtekalibratie, kunt u de handleiding links laten liggen en volgt u gewoon de instructies op het scherm. Deze instructies zijn voorzien van afbeeldingen met hoge resolutie.

Android of iOS
En voor het ultieme gemak kunt u de NR1605 ook bedienen vanaf een Android- of iOS-apparaat via de beschikbare Marantz Remote-app, die natuurlijk voor zowel smartphone als tablet beschikbaar is. Alles bij elkaar is dit een gemakkelijk te gebruiken, slank en elegant apparaat met krachtige prestaties. Een van de kenmerken is dat de NR1605 geschikt is voor geavanceerde tv-schermen die 4k Ultra HD-video kunnen weergeven. Naast 4k en 3D-passthrough is de NR1605 voorzien van technologie waarmee video-upscaling kan plaatsvinden naar 1080 p en 4k, en is daarmee helemaal klaar voor de toekomst. Bovendien kunt u met de Multi Zone-functie muziek vanuit de hoofdruimte met slechts een extra paar luidsprekers naar een andere ruimte sturen, bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamer.

Slimme ECO-modus
Evenals vele andere modellen van dit jaar is de NR1605 voorzien van de nieuwste slimme ECO-modus van Marantz. Hiermee kunt u een aanzienlijke hoeveelheid stroom besparen als de receiver enkel gebruikt wordt voor achtergrondmuziek of afspeelt op lagere niveaus zonder dat het een negatieve invloed heeft op de audiokwaliteit. Indien meer stroom nodig is voor het kijken van een film of voor het luider afspelen van uw favoriete muziek, schakelt de NR1605 automatisch over op “full power output”. De slimme ECO-modus heeft drie instellingen: Auto, On en Off. De keuze is aan u.

Prijs en beschikbaarheid
De NR1605 is vanaf juli 2014 verkrijgbaar in zwart en zilver-goud voor een consumentenadviesprijs van €699,-.

Specificaties van de NR1605 Slim Design Network AV Receiver
Ingebouwde WiFi en Bluetooth
AM/FM-tuner
Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio
7-kan. discrete eindversterker met 90 W per kanaal
Audyssey MultEQ XT32-ruimtekalibratie
Nieuwste HDMI-versie met 4k 60Hz 4:4:4 resolutie
7+1 front HDMI in / 1 uit (4k 60Hz, 3D, ARC, Deep Color)
USB-poort
HDMI scaling 1080p, 4k 30Hz
MP3, WAV, AAC, WMA, AIFF
HD-audiostreaming: FLAC 192/24, DSD, ALAC
Afspelen zonder pauzes
Spotify Connect* (* indien beschikbaar), Flickr, Internet Radio support
Setup Assistant en geavanceerde GUI
Marantz Remote App voor iOS en Android
ECO-modus

Laad tot 4 tablets tegelijk op

The Fixables openen vestiging in Utrecht