in

Panasonic Professional Roadshow 2014 toont nieuwste oplossingen en 4K-primeur

Roadshow in het teken van visuele bijzonderheden, intelligente bewakingssystemen en remote camera’s

Panasonic (PSCEU) heeft haar nieuwste visuele oplossingen, beveiligings- en broadcast-systemen gepresenteerd tijdens de Professional Roadshow die onlangs plaatsvond in De Kuip in Rotterdam. Het thema ‘Sharing The Vision’ kwam duidelijk naar voren dankzij de aanwezige projectoren, videowalls en camera’s. Eén van de blikvangers was het haarscherpe beeld van de nieuwe 4K 84-inch professional led-display, die in De Kuip voor het eerst in Nederland gepresenteerd werd.

De Professional Roadshow richt zich traditioneel op professionals uit een groot aantal sectoren. Dit jaar waren er oplossingen te zien voor de retailsector, de horeca, het bedrijfsleven, het onderwijs, de beveiligingssector en de broadcast-industrie. De aanwezigen konden de oplossingen bekijken tijdens live demosessies.

Digital Signage is al een tijdje aan een opmars bezig en kent vooral toepassingen in de retailsector en de horeca. Panasonic presenteerde onder andere een digitale etalage met een anti-reflectieve videowall (LFV50-reeks). Ook de meerwaarde van Panasonics afneembare short-throw lens (ET-DLE030) werd in een dergelijke setting getoond. Twee projectoren (PT-DZ870) toonden via Edge Blending-technologie hoe meerdere projectoren één groot beeld kunnen vormen, zelfs op oneffen vlakken. Ook de nieuwe 4K 84-inch professional led-display (TH-84LQ70) slaagde erin de aandacht te trekken. Dit scherm valt op dankzij zijn uitstekende 4K-beeldkwaliteit bij een resolutie van 3.840 x 2.160p.

Voor het onderwijs en het bedrijfsleven werd de wireless projection-app gepresenteerd. Hiermee kan content draadloos van een of meerdere tablets naar een projector gestreamd worden. Panasonic demonstreerde daarnaast met haar Early Warning Software hoe een projectorpark eenvoudig centraal kan worden beheerd. Deze software geeft een grafisch overzicht van defecten en toekomstige storingen en bundelt bovendien onderhoudsverslagen. Een interactieve led-display, de TH-65LFB70, toonde hoe een les of vergadering van de 21e eeuw eruit kan zien. Het scherm heeft onder andere een whiteboard-modus die werkt zonder computer en zelfstandig data op USB kan opslaan of kan doorsturen via e-mail.

Gezichts-, leeftijds- en geslachtsherkenning zijn al lang geen toekomstmuziek meer voor de bewakingscamera’s van Panasonic. Ook deze toepassingen werden gedemonstreerd tijdens de roadshow. Ze bewijzen hun meerwaarde niet alleen voor beveiligings- maar ook voor marketingdoeleinden door bijvoorbeeld een alarm te laten afgaan wanneer een bekende winkeldief in de winkel is of door data in te zetten voor realtime in-store advertising. De Cameramanager app toonde hoe Panasonics Cloud-gebaseerde bewakingscamera’s werken. Er werd ook een nieuw kassa-analysesysteem gepresenteerd dat transacties matcht met camerabeelden voor bijvoorbeeld fraudepreventie.

Voor de broadcast-industrie toonde Panasonic een remote cameraopstelling die bijvoorbeeld in concertzalen of op festivals kan worden ingezet. Via het controlepaneel (AW-RP120) en diverse camera’s (AW-HE120, AW-HE2, AW-HE60) konden de aanwezigen de zaal en de omgeving naar eigen wens in beeld brengen.

“Onze Professional Roadshow 2014 was een succes en onze nieuwe technologieën kwamen mooi tot hun recht in De Kuip”, blikt Cédric de Ruette, Marketing Manager Benelux van PSCEU, tevreden terug. “De aanwezigen vonden het interessant om onze nieuwe Digital Signage- en bewakingsoplossingen te bekijken en hier zelf mee aan de slag te gaan. Vooral onze splinternieuwe 4K 84-inch professional display kreeg heel wat aandacht.”

Meer informatie over de diverse professionele oplossingen en diensten van Panasonic is te vinden op: http://business.panasonic.eu.

Marantz onthult netwerk-AV-receiver NR1605 met ingebouwde WiFi en Bluetooth

Exclusive Networks voegt Tegile Systems toe aan BIG TEC divisie