in

Lagere credit card tarieven leiden niet tot lagere prijzen

Winkeliers pleiten voor gelijk speelveld. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat 55 procent van de Europese winkeliers in het midden en hoge segment een nieuw Europese wetsvoorstel over interbancaire kosten alleen steunt als de regels op alle credit cards, inclusief American Express en Diners Club, van toepassing zijn.

In het wetsvoorstel wordt een beperking van de interbancaire kosten voor betaalkaarten in Europa voorgesteld.

Op de vraag hoe de winkeliers de besparingen door de beperking van de interbancaire kosten zouden gebruiken, gaf 59% van de winkeliers uit de ondervraagde landen aan dat zij de besparingen aan innovaties en investeringen in hun bedrijf zouden besteden. Slechts een klein aantal (15%) zou de prijzen voor consumenten verlagen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Ipsos MORI in opdracht van MasterCard. Europese beleidsmakers zijn op dit moment bezig om nieuwe tarieven voor betaalkaarten in Europa vast te stellen. De nieuwe tarieven zijn niet flexibel en brengen verandering teweeg in het gebruik van betaalkaarten door consumenten en de acceptatie door winkeliers.

De enquête is gehouden onder 901 winkeliers waar vaak en grote bedragen worden voldaan met betaalkaarten[1]. De interviews zijn telefonisch afgenomen in de periode van 15 april tot en met 9 mei 2014. Hiervoor zijn winkeliers in het midden en hoge segment uit zes Europese landen ondervraagd: Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Polen en Spanje.

Media Markt – Saturn Holding focust zich op het nummer 1 merk in Nederland

Nieuwe Lancom-router voor professioneel koppelen van vestigingen en hoge beschikbaarheid