in

Netgear geeft partners tijdens partnerevent inzicht in hoe business te vergroten

Netgear levert aan bedrijven, consumenten en dienstverleners, organiseerde donderdag 3 juli een zomers partnerevenement bij Strandplaats Nederzandt in Noordwijk aan Zee.

Het door honderd resellers bezochte evenement stond volledig in het teken van de vraag ‘Waar zit de vis?’. Tijdens deze middag aan het strand gaf NETGEAR haar partners inzicht in hoe zij in de laatste twee kwartalen van 2014 hun business kunnen vergroten en met welke oplossingen hun business cases aangevlogen kunnen worden.

Volgens NETGEAR kan dit onder andere gerealiseerd worden door resellers ervan bewust te maken dat de NETGEAR-oplossingen ook aangeboden kunnen worden in combinatie met andere merken en technologieën. Vanuit deze hoedanigheid informeerden Eaton, Veeam, Unify en MOBOTIX de partners over hun producten en hoe deze in combinatie met de oplossingen van NETGEAR in te zetten zijn.

Sergio Mandos, Territory Accountmanager bij NETGEAR Benelux, informeerde de aanwezigen over de ReadyDATA en ReadyNAS storage-producten van NETGEAR voor het MKB. De ReadyDATA-producten zijn volgens Mandos breed in te zetten in het MKB en aan de onderkant van de enterprise markt. De features block level replicatie en deduplicatie maken ReadyDATA tot een uniek systeem voor het MKB. De ReadyNAS onderscheidt zich in de markt door zijn uitgebreide dataprotectie en replicatie op file level. Daarnaast confronteerde Mandos de resellers ook met de uitdagingen waarmee het MKB te maken heeft en hoe NETGEAR daar met haar producten op inspeelt.

Niek van Doorn, Sales Manager IT-Channel Benelux bij Eaton vertelde de resellers tijdens zijn presentatie ‘Wat als de stroom uitvalt?’ alle ins en outs over de permanente stroomdoorvoer die zij garanderen met hun ups- en rackoplossingen. René Hochstenbach, Algemeen Directeur van Unify Nederland, ziet met name kansen op het gebied van unified communications, zo informeerde hij de aanwezigen. Vanuit het oogpunt dat business om relaties draait en relaties vaak beginnen met een conversatie, ontwikkelde Unify Project Ansible, van waaruit personen vanaf één scherm kunnen bellen, chatten, mailen en video-vergaderen. Project Ansible is zowel toegankelijk vanaf de laptop, smartphone en tablet en heeft als doel mensen beter en fijner te laten samenwerken.

Uit de vele vragen van het publiek aan Henk Schotman, Business Development Manager Benelux bij MOBOTIX, bleek dat het onderwerp IP-camera’s tot de verbeelding sprak. MOBOTIX levert IP-camera’s in hoge resolutie, wat ervoor zorgt dat de camera’s tot dertig keer meer details kunnen leveren. Daarnaast maakt de hoge resolutie van deze camera’s 360-graden views mogelijk, waardoor er weer minder camera’s nodig zijn. Schotman sloot zijn presentatie af door te vertellen hoe de data van de camera’s opgeslagen kunnen worden op NETGEAR ReadyNAS-apparatuur.

Henk Arts, Senior Systems Engineer bij Veeam Benelux, leverancier van back-up en recovery software voor gevirtualiseerde omgevingen van VMware en Microsoft Hyper-v, nam de partners mee in de uitdagingen waar bedrijven op het gebied van dataprotectie mee te maken krijgen en hoe Veeam hier op inspeelt met haar software. Het beschikbaar stellen van data voor eindgebruikers kunnen resellers namelijk doen met onder andere de Veeam Avaibility Suite.

Mike Schut, Channel Accountmanager bij NETGEAR Benelux, sloot de zomerse dag af met een presentatie over de wireless- en switching-oplossingen van NETGEAR en de trends die er gaande zijn op het gebied van BYOD en de trends in de hospitality wereld. De gemene deler onder de trends is volgens Schut dat iedereen altijd en overal toegang wil tot het internet, met een goede en betrouwbare verbinding. Schut presenteerde de aanwezigen vervolgens de nieuwste controllers geschikt voor onder andere hotels, scholen en zorginstellingen. Ter afsluiting stipte Schut nog kort de NETGEAR smartswitches en 10Gigabit ethernet switches aan.

Het NETGEAR Partnerevenement werd afgesloten met een barbecue op het zonovergoten terras van Strandplaats Nederzandt.

Mystery Shopper Sounddocks: welk merk adviseert de verkoper?

Opkomst digitale devices zorgt voor nieuwe kijkgewoonten