in

Wacom stimuleert creatief denken met de Bamboo Stylus fineline

Gepresenteerd tijdens de IFA 2014: Bamboo Stylus fineline – een slimme stylus voor de iPad.

Vandaag lanceert Wacom de Bamboo Stylus fineline. Deze fineline is een slimme stylus gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en uitgerust met de nieuwe ‘thin tip’ technologie die navigeren, schrijven, schetsen en delen op een iPad nog makkelijker maakt. De Bamboo Stylus fineline stimuleert creatieve expressie en inspirerende ideeën tijdens het digitaal werken. Drukgevoeligheid en palm rejection (palmafwijzing) zorgen voor meer precisie en een meer vloeiende actie. De Bamboo Stylus fineline heeft een elegant en premium design en is verkrijgbaar in vijf frisse kleuren – zilver, grijs, blauw, oranje en roze.

De drukgevoeligheid en de solide penpunt van de stylus zorgen ervoor dat het gebruik natuurlijk aanvoelt. Met 1024 drukniveaus reageert de stylus op de druk die door de gebruiker wordt uitgeoegend wat resulteert in lichtere of juist donkere penstreken. Deze toename in precisie maakt schrijven en het maken van notities op de iPad erg gemakkelijk. Daarnaast herkent de palm rejection (palmafwijzing) functie het verschil tussen een hand of een stylus, wat betekent dat de hand van de gebruiker comfortabel op het scherm kan rusten tijdens het gebruik van de stylus. De batterij, die nodig is om een Bluetooth verbinding te maken, gaat ongeveer 26 uur mee en kan gemakkelijk worden opgeladen via USB.

Dankzij Bluetooth 4.0 is de gebruikerservaring van de Bamboo fineline verbeterd, doordat het de stylus verbindt aan de cloud services van iPad en Wacom. Zo kan het de stylus verbinden met DropZone, een klembord functionaliteit die het mogelijk maakt om bestanden uit te wisselen tussen verschillende apparaten. Maar ook ControlRoom, een opslagservice voor individuele pen, tablet en scherminstellingen. Beide services worden nu grondig getest en zullen binnenkort verkrijgbaar zijn.

De Bamboo Stylus fineline wordt ondersteund door een aantal marktleidende notitie applicaties waaronder Wacom’s eigen Bamboo Paper applicatie, Noteshelf, Notes Plus, INKredible en GoodReader. Wanneer de Bamboo Stylus fineline met Bamboo Paper wordt verbonden, krijgt de gebruiker gratis toegang tot het ‘fineline pack’, dat bestaat uit een extra pen en het Writer of Maker type notebook dat uitermate geschikt is voor het maken van notities, het vormen van ideeën en lichte schetsen.

Mike Gay, Hoofd van Wacom Consumer Business, beschrijft de strategie van Wacom: “Zelfs in het digitale tijdperk gebruiken mensen hun handen om hun gedachten en ideeën uit te drukken. Schrijven en schetsen worden nog steeds gebruikt om de geest te verruimen en creativiteit te stimuleren. Dit is de reden dat wij doorgaan met het ontwikkelen van hardware, software en infrastructuur die mensen helpen om te doen wat zij willen en tegelijkertijd deel uit te maken van die digitale levensstijl.”

Verkrijgbaarheid en prijs
De Bamboo Stylus fineline wordt getoond in de Wacom stand (hal 12, stand 104) op IFA 2014 in Berlijn van 5 tot 10 september. De Bamboo Stylus fineline is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Wacom eStore of bij diverse retailers en kost €59.90.

Ga voor meer informatie naar: http://www.wacom.com/en/gb/everyday

Acer breidt de flexibele 2-in-1 serie uit met nieuwe Aspire Switch 11

ElectronicPartner ontvangt ‘Graydon Financieel Gezond Award 2014’