in

SanDisk kondigt ‘s werelds hoogste capaciteit SD-kaart aan

Video- en fotoprofessionals klaar voor de toekomst dankzij doorbraak in opslagtechnologie.

· SanDisk Extreme PRO® SDXC™ UHS-I-geheugenkaart van 512GB maakt snelle actiefoto’s en video’s in 4K Ultra HD en Full HD mogelijk
· Capaciteit SD™-kaarten in iets meer dan tien jaar 1.000 keer zo groot geworden

SanDisk lanceert vandaag de SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I-geheugenkaart van 512GB**, ’s werelds hoogste capaciteit SD™-kaart op de markt. Dit nieuwe product is bedoeld voor professionals die de meest geavanceerde apparatuur nodig hebben voor het filmen in 4K Ultra High Definition (3840x2160p) en Full HD (1920×1080)1 en voor het fotograferen in de snelle burst-modus.

“Als marktleider blijft SanDisk de grenzen van de technologie verleggen. Zo kunnen we onze klanten de innovatieve, betrouwbare en krachtige producten aanbieden die ze van ons gewend zijn”, aldus Dinesh Bahal, vicepresident product marketing bij SanDisk. “4K Ultra HD is een voorbeeld van een technologie waardoor wij nieuwe opslag oplossingen moeten ontwikkelen, die zulke enorme bestanden aankunnen. De SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I-kaart van 512GB is een enorme verbetering, waarmee professionals meer gegevens betrouwbaar op een kaart kunnen zetten dan ooit.”

Ontwikkeld voor professionals
Sinds SanDisk in 2003 zijn eerste SD-kaart van 512MB introduceerde, is de vraag naar capaciteit exponentieel gestegen. De capaciteit van de nieuwe SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I-kaart van 512GB is in tien jaar tijd 1.000 keer zo groot geworden, terwijl het formaat van de kaart nog altijd hetzelfde is. De kaart van 512GB is de krachtigste SD UHS-I-geheugenkaart tot nu toe en levert schrijfsnelheden tot 90 MB/s* en opnamesnelheden in de UHS Speed Class 3 (U3). Hierdoor kunnen levensechte, hapervrije 4K Ultra HD-video’s met hoge resolutie1 worden opgenomen. Dankzij overdrachtssnelheden tot 95 MB/s* kunnen gegevens snel worden overgezet, voor een effectieve post-productie workflow.

De SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I van 512GB levert de snelheid én de capaciteit die nodig is voor het opnemen van 4K Ultra HD-video’s, zodat gebruikers zonder onderbreking enorme hoeveelheden materiaal kunnen produceren.

De nieuwe kaart heeft een aantal belangrijke functies voor gebruik op topniveau:
Ontwikkeld en getest onder zware omstandigheden: temperatuur-, water-, schok- en röntgenbestendig.2
· Levenslange beperkte garantie.3
· Een downloadaanbieding voor de herstelsoftware RescuePRO® Deluxe4, dat per ongeluk verwijderde afbeeldingen terugbrengt.

Sebastian Devaud, een bekend regisseur en producer en lid van het Extreme Team van SanDisk, heeft technologie van topkwaliteit nodig om zijn producties continu te kunnen verbeteren. “Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe technologieën, voor een betere manier van werken en voor de kwaliteit van mijn werk”, aldus Devaud. “Met een hogere capaciteit heb ik meer flexibiliteit om optimaal te profiteren van het moment. Ik kan de camera laten draaien zonder me druk te hoeven maken of de apparatuur het allemaal wel aankan.”

“De nieuwe SanDisk Extreme PRO UHS-I van 512GB is ongelooflijk snel en biedt veel opslagruimte,” aldus Grant Petty, CEO bij Blackmagic Design. “De gebruikers van onze Pocket Cinema Camera filmen in alle mogelijke omstandigheden en locaties. Dat levert fantastische, brede en dynamische RAW-beelden op, waarop je tegelijkertijd het helderste licht ziet én de donkerste schaduw. Met de extra capaciteit van de SanDisk Extreme PRO UHS-I krijgen onze RAW-gebruikers nog meer creatieve vrijheid, en kunnen ze brede, dynamische RAW-bestanden gebruiken bij nog meer producties.”

Prijzen en beschikbaarheid
De SanDisk Extreme PRO UHS-I SDHC/SDXC-geheugenkaarten zijn wereldwijd verkrijgbaar met capaciteiten van 512GB, 256GB en 128GB. De Extreme PRO SDXC UHS-I van 512GB is beschikbaar vanaf een adviesprijs van $799,99. Exacte prijzen in euro’s worden nog bekend gemaakt. Bezoek voor meer informatie www.sandisk.com.

Netgear’s nieuwe ReadyRECOVER toepassing

NORMA schikt met de Staat over thuiskopievergoedingen