in

Panasonic lanceert Ultra 360-camera

Panasonic introduceert op de vakbeurs Security Essen in Duitsland een nieuwe, intelligente 360-bewakingscamera met ultrahoge 4K-resolutie.

Deze Ultra 360°-camera is uitermate geschikt voor banken, winkels en de logistieke sector. De 4K-camera legt meer details vast en heeft een veel bredere beeldhoek dan traditionele bewakingscamera’s. Dit betekent dat er minder camera’s nodig zijn voor de bewaking van hetzelfde oppervlak.

De nieuwe camera kan dankzij heat mapping en people counting voor zowel marketing- als beveiligingsdoeleinden worden gebruikt. De geïntegreerde analysetools bekijken waar mensen al dan niet blijven stilstaan in een ruimte. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in de detailhandel om de efficiency van verkoopacties te meten. Via ingebouwde bewegingsvervorming wordt bovendien de privacy van de gegevens gegarandeerd.

De geavanceerde 4K-camera (WV-SF481) biedt een scherpe en natuurlijke kleurenweergave. Daarnaast levert de camera indrukwekkende prestaties bij weinig omgevingslicht dankzij de 1/1,7″-sensor die werkt tot bij 0,05 lx in zwart-witstand. Het toestel is daardoor uitstekend geschikt om ruimtes dag en nacht te bewaken.

Gerard Figols, Product Marketing Manager van Panasonic, zegt: “Dit is de eerste 4K 360° dag/nacht-camera met Auto Back Focus (ABF). Hierdoor vallen de installatietijd, de kosten en het vereiste onderhoud duidelijk lager uit en biedt de camera een uitermate hoge beeldkwaliteit. De Ultra 360°-camera is bovendien waterdicht en vandalismebestendig, waardoor ze geschikt is voor zowel binnen als buiten. Dankzij deze veelzijdige bewakingscamera met ingebouwde intelligente analysefuncties, kunnen bedrijven meer met hun camera dan beveiligen.”

De 4K 360°-camera is voor het eerst te zien op Security Essen 2014 (van 23 tot 26 september) in Duitsland. Meer informatie over beveiligingsproducten van Panasonic vindt u hier.

Overvalcijfer detailhandel historisch laag

OFED Smart Appliances | toekomst en trends