in

De Gigaset Maxwell 10: vaste zakelijke telefoon met Android-besturingssysteem

Gigaset pro zet revolutionaire nieuwe stap in bedrijfscommunicatie.

Anno 2014 valt het op dat bedrijven vaste telefoons vaak niet meenemen in hun moderniseringen. Terwijl uit onderzoek blijkt dat professionals nog altijd veel gebruik maken van de vaste lijn. Gigaset pro introduceert daarom de Maxwell 10: een op IP gebaseerde HD-videotelefoon met touchscreen en Android 4.2-besturingssysteem. In deze alleskunner komen de wensen van zakelijke gebruikers en de technologische mogelijkheden van vandaag de dag samen – een combinatie die geen enkel ander vast toestel biedt. Talloze apps en eenvoudige toegang tot informatie en databases maken de Maxwell 10 een zeer krachtige tool op het zakelijke bureau.

image003.jpgGigaset pro inventariseerde de moderne wensen en eisen ten aanzien van vaste telefonie en brengt die nu samen in de stijlvol ontworpen Maxwell 10. Zo heeft het 10,1-inch HD Touch-display een intuïtieve interface waardoor hij voor iedereen makkelijk te bedienen is. Doorverbinden is daarmee overzichtelijker dan ooit. Dankzij het Android 4.2-besturingssysteem heeft de gebruiker toegang tot alle denkbare apps: meer dan 975.000 in Google Play. De Microsoft Office-app stelt hem of haar bijvoorbeeld in staat presentaties, spreadsheets en documenten direct op de Maxwell 10 te bekijken. Adresboeken, e-mailaccounts en CRM-bestanden zijn eveneens snel te synchroniseren met bijvoorbeeld smartphones en tablets. Ook kan de gebruiker zijn of haar eigen business-apps erop installeren. Verder is de Maxwell 10 eenvoudig in elk bedrijfsnetwerk op te nemen. Daarnaast beschikt het toestel over een ingebouwde HD-camera (720p), een geïntegreerde microfoon, drie speakers en audio in HD-kwaliteit. Telefoongesprekken worden hiermee levensechte ontmoetingen. Voor gesprekken met grotere groepen is zelfs een extra conferentiespeaker aan te sluiten.

De belangrijkste functies op een rij
§ 10,1-inch HD Touch-display met een intuïtieve gebruikersinterface
§ Handset met of zonder draad, houder voor links- en rechtshandigen
§ Tot twaalf SIP-accounts (Session Initiation Protocol)
§ Android 4.2-platform
§ Ingebouwde HD-camera (720p), optie voor externe tweede camera
§ Beeld en audio in HD-kwaliteit
§ Geïntegreerde microfoon aan voorzijde
§ Drie speakers: één bas, twee tweeters
§ Verbinding voor externe conferentiespeaker (bijvoorbeeld Gigaset-disk)
§ Open platform voor eigen business-apps
§ Geïntegreerde wifi-client, Bluetooth en DECT
§ Professionele setup met auto-provisioning (zero-touch)
§ Gigabit Ethernet (10/100/1000) met 2-poorts-switch
§ Power over Ethernet (PoE) geïntegreerd
§ Intern telefoonboek voor maximaal 10.000 telefoonnummers
§ Toegang tot telefoonboeken in de cloud (Google-contacten, LDAP, MS Exchange)
§ Toegang tot meer dan 975.000 apps in Google Play
§ Geschikt voor gehoorapparaten

De Maxwell 10 is goed ontvangen in het veld. Een vakjury – bestaande uit telecom- en IT-professionals – bekroonde het toestel op 30 oktober 2014 met de zilveren Telecom Inspirience Award voor Best Business Product. Dit product biedt alles wat je wilt en nodig hebt als zakelijke gebruiker, aldus de jury. De Maxwell 10 versloeg hiermee de andere genomineerden: SP 20 ML van Sennheiser, Voyager Legend van Plantronics en HiveManager van Nextel.

Ron Cottaar, hoofd Marketing bij Gigaset pro: “Dankzij jarenlange ervaring kennen we bij Gigaset de zakelijke-telefoniemarkt als geen ander. We weten wat er speelt en waar behoefte aan is. Zo zijn we al langer bezig met de integratie van Android met vaste telefoons. Al die kennis hebben we nu samengebracht in een toestel dat het hart vormt van elke kantoorcommunicatie-infrastructuur. Hiermee zetten we een nieuwe stap in de wereld van het zakelijk bellen. Ons plan voor de toekomst is ook om dit toestel in andere afmetingen op de markt te brengen.”

Beschikbaarheid
De Maxwell 10 is exclusief verkrijgbaar voor gecertificeerde partners via de Gigaset pro Authorized Distributors. Ook is er voor gecertificeerde partners een uitgebreide training beschikbaar om alle ins en outs van het product, en de installatie en configuratie te ontdekken.

De Maxwell 10 is vanaf medio november 2014 verkrijgbaar via gecertificeerde retailers. De bedrade variant heeft een adviesprijs van 569 euro en het draadloze model een adviesprijs van 599 euro. Elk onderdeel – het scherm, de draadloze en bedrade handset, de voet en de muurbevestigingsset – is apart verkrijgbaar. Meer informatie en inspiratie is te vinden op http://www.explore-maxwell.com/

Online gemak belangrijker dan privacy

Netgear’s nieuwe generatie stapelbare 10 Gigabit switches voor groeiende bedrijven