in

Vijf lagen bescherming met Netgear’s nieuwe ReadyNAS besturingssysteem

ReadyNAS OS 6.2 introduceert nieuwe functionaliteit en extra beveiliging voor thuisopslag, met een automatische back-up en synchronisatie-app voor pc’s.

Netgear introduceert een nieuwe versie van het ReadyNAS® operating system (OS 6.2) voor de ReadyNAS productreeks van desktop en rackmounted Network Attached Storage (NAS) apparatuur (netgear.com/business/products/storage/readynas/” target=”_blank”>www.netgear.com/readynas).

ReadyNAS is een geavanceerde en gebruiksvriendelijke opslagoplossing voor thuisgebruikers en kleine tot middelgrote bedrijven (MKB), waarmee digitale bestanden, zoals foto’s, muziek, video’s en documenten centraal worden opgeslagen. Het nieuwe besturingssysteem introduceert een nog betere databescherming, en geavanceerdere mogelijkheden voor back-up, synchronisatie en cloudgebruik. ReadyNAS OS 6.2 kan voor elke huidige generatie ReadyNAS-apparatuur gratis worden gedownload van de NETGEAR support website.

“ReadyNAS OS 6.2 biedt veel nieuwe functionaliteit en een nog betere beveiliging van al onze ReadyNAS-opslagapparatuur voor thuisgebruikers en bedrijven,” zegt Matt Pahnke, senior product marketing manager bij NETGEAR Storage. “Bestandsbescherming is voor de meeste mensen de voornaamste reden om netwerkopslag aan te schaffen en ook bij ons prijkt het bovenaan de lijst van prioriteiten. Dankzij de vijf beveiligingslagen voor de bescherming van waardevolle bestanden is de digitale content van onze gebruikers beter beveiligd dan bij welke andere NAS-oplossing dan ook.”

Vijf beschermingslagen voor veilige data
Het nieuwe ReadyNAS OS 6.2 bouwt voort op de verworven reputatie van het sterkst beveiligde besturingssysteem ter wereld. Door niet alleen tegen virussen en malware te beschermen, maar ook tegen mediadegradatie als gevolg van bitrot, biedt het nieuwe besturingssysteem nu een nog completere bescherming van waardevolle bestanden en foto’s. Deze nieuwe functionaliteit vormt een uitbreiding op de bestaande veiligheidslagen, die bestaan uit automatische RAID-bescherming tegen diskuitval, herstelpunten op basis van snapshot-technologie, gratis real-time antivirussoftware en offsite-replicatie naar de cloud of een tweede ReadyNAS.

Back-up en synchronisatie van data
Het ReadyNAS OS zorgt ervoor dat er automatisch een back-up van bestanden op Windows® of Mac® apparatuur wordt gemaakt en het is het eerste Network Attached Storage apparaat dat het de gebruiker mogelijk maakt om een willekeurige map op de NAS te selecteren als synchronisatiemap voor pc’s. Er is ondersteuning voor back-up met Apple Time Machine® voor Macs® en het is mogelijk om een private virtual target in te stellen per gebruiker, wat uniek is voor een NAS-apparaat. Bovendien stelt NETGEAR een update beschikbaar voor de ReadyCLOUD™ app voor desktop pc’s. Deze app, voor mobiele iOS en Android apparatuur, zorgt voor nog eenvoudigere automatische back-ups, synchronisatie en het delen van data met verschillende apparaten.

Gebruiksvriendelijker dankzij de cloud
Het delen van content is eenvoudiger en veiliger dan ooit met het nieuwe ReadyNAS OS, dankzij de cloudgebaseerde installatieprocedure. Het is de enige NAS die een volledige installatie via de cloud mogelijk maakt, zonder dat er client-software hoeft te worden gedownload. Met NETGEAR ReadyCLOUD hebben alle gebruikers de beschikking over dezelfde, eenduidige webinterface voor toegang tot de ReadyNAS vanaf elke gewenste locatie, met volledige databeheerfunctionaliteit vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Extra gebruiksgemak wordt gerealiseerd met eenvoudige harddiskinstallatie en de mogelijkheid tot hot swaps, het delen van bestanden met één muisklik via een weblink en harddisk spin-down om energie te besparen. Dropbox®-achtige functionaliteit en toegankelijkheid met de eenvoud van Google Drive™ creëren een veilige private cloudervaring die vrij is van doorlopende abonnementskosten.

De NETGEAR ReadyNAS productreeks
NETGEAR heeft zeven productlijnen in de ReadyNAS-familie, die allemaal werken met het ReadyNAS besturingssysteem. De zes zakelijke ReadyNAS productlijnen worden geleverd met NETGEAR’s vijfjarige beperkte hardware garantie, met verzending van vervangende onderdelen op de volgende werkdag en een levenslange 24/7 technische ondersteuning.

1. De 12-bay ReadyNAS 4220 is een 2U rack-mount form factor, ontworpen voor datacenters en andere high performance zakelijke omgevingen en biedt ondersteuning voor 50 tot 100 gelijktijdige gebruikers. Beschikbaar in twee opties met 10Gb ethernetpoorten.
2. De 12-bay ReadyNAS 3220 is een 2U rack-mount form factor, ideaal voor kleine datacenters en biedt ondersteuning aan 26 tot 250 gelijktijdige gebruikers.
3. De 4-bay ReadyNAS 2120 is een 1U rack-mount form factor voor kleine kantooromgevingen met 5 tot 25 gelijktijdige gebruikers.
4. De desktop ReadyNAS 700 Series (RN716X) met dual 10Gb Ethernet (10GBase-T) poorten, is ontworpen voor de campus en high performance zakelijke omgevingen met maximaal 500 gebruikers.
5. De desktop ReadyNAS 500 Series (RN516XX) is ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijfsnetwerken met maximaal 250 gelijktijdige gebruikers.
6. De ReadyNAS 300 Series (RN312XX, RN314XX, RN316XX) is geoptimaliseerd voor kleine bedrijfsnetwerken en kantoren op afstand en wordt geleverd in 2-bay, 4-bay en 6-bay desktopmodellen.
7. Het instapmodel, de ReadyNAS 100 Series (RN102XX, RN104XX) is ontworpen voor thuisgebruik en is beschikbaar als 2-bay en 4-bay desktopmodel. De ReadyNAS 100 reeks is voorzien van een driejarige beperkte hardware garantie en gratis 24/7 telefonische ondersteuning voor 90 dagen.

NETGEAR adviseert om tenminste één volledige back-up van alle opgeslagen data te hebben. Wanneer harddisks echter beschadigd raken en de data wordt moeilijk of niet toegankelijk, dan biedt NETGEAR nog een extra niveau aan bescherming, in de vorm van professionele datahersteldiensten voor bedrijven en consumenten.

HEMA introduceert eigen smartphone en tablet

Aantijging Zopo Benelux inzake smartphones HEMA klinkklare onzin