in

Philips presenteert zijn 4K UHD-scherm van 40 inch

Een groot beeld en prachtige details

• Groot 40 inch-scherm voor meer spreidingsruimte
• UltraClear 4K UHD met een resolutie van 3840 x 2160 voor nog meer precisie
• Rand met een slank design

MMD kondigt de nieuwe uitbreiding aan op de reeks 4K Ultra HD-schermen van Philips met een groot scherm van 40 inch. Deze nieuwe monitor, de BDM4065UC, biedt vier keer de helderheid en de resolutie van Full HD. Dit zorgt voor een adembenemende kijkervaring, een ongeëvenaard detail en een uiterste precisie voor alle toepassingen. Het extra grote scherm geeft het beeld nog meer ruimte, waardoor gebruikers tegelijkertijd meerdere toepassingen en vensters kunnen openenen ongestoord kunenn doorwerken.

Een bureaublad van 40 inch
Thomas Schade, vicepresident bij EMEA bij MMD zegt over het nieuwe 40 inch-scherm met UltraClear 4K UHD-resolutie: “Dit nieuwe UltraClear UHD scherm is een interessante aanvulling op het 4K-portfolio en betekent een nog betere kijkervaring op 4K-niveau. Met de helderheid en scherpte van 4K UHD en met 40 inch aan schermruimte krijgen gebruikers een enorm gevoel van ruimte en van nauwkeurigheid bij alles wat ze doen, van complexe financiële programma’s en wetenschappelijke beeldvorming tot games of films.”

Vier keer zo helder beeld en meer productiviteit met de 4K UHD-resolutie
Bij Ultra High Definition is de resolutie vier keer zo hoog als bij Full HD, en met een resolutie van 3840 x 2160 kan het scherm op hetzelfde gebied vier keer zoveel pixels kwijt. Dit betekent echter niet dat dit een scherm is met alleen leuke technische snufjes zonder verder praktisch nut. Integendeel zelfs: 4K UHD heeft een duidelijke meerwaarde voor alle professionele gebruikers. Zo kunnen fotografen en filmers bijvoorbeeld inzoomen op details met een ongeëvenaarde helderheid, en de nieuwe 8-bits en FRC-kleurendiepte van het scherm zorgt voor levensechte kleuren en voor beelden die ‘UltraClear’ worden weergegeven.

En niet alleen creatievelingen profiteren van deze 4K UHD-resolutie: in iedere productiviteitstoepassing is er spreidingsruimte. Zo is dit nieuwe scherm een grote transformatie voor ‘finance professionals’; zij kunnen toepassingen met grote hoeveelheden informatie uitvoeren in meerdere vensters en tegelijkertijd het gevoel houden dat ze ruimte en helder zicht hebben op het hele scherm. Met MultiView kunnen gebruikers tegelijkertijd vier Full HD-schermen weergeven. De VA-paneeltechnologie zorgt ervoor dat de details en de kleuren er vanuit elke kijkhoek goed uit blijven zien, zelfs voor wie vrijwel naast het scherm staat. En voor gebruikers die nóg meer ruimte nodig hebben, zorgt de ultrasmalle rand ervoor dat er zonder problemen twee 40 inch-schermen naast elkaar kunnen worden gezet zonder dat de fysieke rand de aandacht van het scherm afleidt. Het resultaat: een adembenemend panoramabeeld.

Ultraveelzijdige aansluitingen
Het nieuwe 4K Ultra HD-scherm van 40 inch heeft veel aansluitingen, zodat thuis- en kantoorgebruikers een ruime keuzevrijheid hebben, voor thuis én voor op het werk. Dankzij de digitale aansluitingen met een zeer hoge bandbreedte kan het scherm worden aangesloten op een groot aantal mediabronnen, zodat gebruikers al hun multimedia in al hun 4K Ultra HD-pracht kunnen bekijken op het brede 40 inch-scherm. De digitale DisplayPort 1.2-koppeling tussen pc en monitor biedt ondersteuning voor overdrachtssnelheden tot 10,8 Gbps, voor een snellere weergave en voor een verversing van het beeld zonder vertragingen. Verdere aansluitmogelijkheden: MHL-ondersteuning voor het weergeven van mobiele media op het grote scherm (waarbij het mobiele apparaat tegelijkertijd wordt opgeladen), supersnelle USB 3.0-aansluitingen en HDMI 1.4 voor het streamen van kwaliteitsvideo’s en audio’s vanaf een pc of een andere mediabron.

Het nieuwe Philips BDM4065UC-scherm van 40 inch is vanaf begin december verkrijgbaar voor € 699,- bij Alternate, CoolBlue, CentrailPoint en Cisco.

De digitale printer viert zijn 50ste verjaardag

Volop kansen voor retailer in december