in

Monitor Audio Airstream S200

Met de Airstream S200 heeft Monitor Audio een zeer compacte, zeer flexibel inzetbare draadloze luidspreker ontwikkeld met de bekende hoge Monitor Audio weergavekwaliteit.

De Airstream S200 heeft twee 75 mm C-CAM midden/laageenheden, een 25 mm C-CAM* gouden hoogeenheid daar tussenin, plus een passieve ABR**-laagluidspreker aan de achterzijde. Elke C-CAM luidsprekereenheid heeft een eigen digitale versterker (65 W totaal). Het signaal van elk blijft digitaal tot de 24-bit DA-omzetter die een maximaal zuiver analoog signaal aan de luidsprekereenheden aanbiedt. De midden/laageenheden staan onder een hoek met elkaar om het luistergebied te verbreden. Resultaat: een ruimtelijke gedetailleerde weergave met een opvallend (voor zo’n behuizing) stevig laag.
De Airstream S200 kan op vele manieren ‘streaming’ media weergeven. Zonder wifi-router via Bluetooth aptX® en Airstream Direct™ en met wifi-router via Apple Airplay®, DNLA® en netwerk. Tenslotte ronden de USB- en de 3,5 mm jackaansluiting de aanvullende (bedrade) mogelijkheden af. U kunt de S200 op elke plek neerzetten waar u wilt luisteren (ook buiten…) of hem aan de muur hangen met de optionele Monitor Audio Muurbeugel. Elke S200 kan elke bron weergeven: dus in de keuken andere muziek dan in de werkkamer: ‘multizone’.

De Monitor Audio Airstream S200 is leverbaar in stemmig grijs met zwarte grille en in stralend wit met lichtgrijze grille. De verkoopprijs is € 300 per stuk.

De aansluitmogelijkheden zijn bijzonder riant. Dankzij de Bluetooth 4.0 met aptX-functie is audiostreaming in CD-kwaliteit vanaf alle Bluetooth-apparaten mogelijk. Dit is ook de meest eenvoudige manier om de S200 met maximale kwaliteit te gebruiken.
Zonder wifi-router kunt u met Airstream Direct ™ direct audio ‘streamen’ vanaf elk iOS-apparaat. Via de Airstream-functie kunt u bovendien bepalen welk media-apparaat via welke S200 wordt weergegeven. Is er wel een wifi-router, dan zorgt Airplay® ervoor dat u materiaal van een iOS-apparaat of (apparaten met) iTunes direct kunt weergeven. Via de normale wifi-functie kan dit ook voor alle andere apparaten (PC, tablet, smartphone, TV, etc.), inclusief DNLA-compatibele apparaten (NAS, mediaserver, etc.).

Via de USB-ingang kunnen apparaten (iOS) worden aangesloten en opgeladen. Tenslotte kunt u via de 3,5 mm stereo-ingang nog overige apparatuur (bijv. een TV-beeldscherm) aansluiten.

De S200 is vanaf elk apparaat met een browser simpel te bedienen via het eigen interne webportaal.
Via het netwerk wordt de S200 – indien nodig – ook voorzien van software-updates.
Dankzij de stijlvolle, zeer compacte, behuizing (274x120x137 mm) is de S200 overal te plaatsen, ook daar waar gewone systemen niet meer passen.
Het blad ‘What HiFi’ heeft de S200 al onderscheiden met de ‘Best Wireless Speaker Award 2014” en oordeelt “…this is a very desirable wireless speaker…”. •

* C-CAM (Ceramic Coated Aluminium Magnesium) is oorspronkelijk ontwikkeld voor turbinebladen van straalmotoren: een licht maar zeer stijf materiaal.
**ABR: Auxiliary Bass Radiator: Een passieve ovale speciaal afgestemde conus waarmee de laagweergave van een kleine behuizing verbeterd kan worden.

Video on Demand steeds populairder onder jonge Nederlanders

Lenovo onthult nieuwste ThinkPad X1 Carbon ter ere van honderd miljoen verkochte ThinkPads