in

Garmin’s dezlTM 570 en 770

dezl 570 en dezl 770 zijn de nieuwe Garmin navigatietoestellen met een 5″ en 7″ scherm in een robuuste behuizing. In een oogopslag is alle informatie te zien, zelfs van grote afstand.

Ze zijn ontworpen om de vrachtwagenchauffeur op de best mogelijke manier te helpen met specifieke truck kenmerken, zoals “easy route shaping”, POI’s die hoog gewaardeerd zijn door andere vrachtwagenchauffeurs, eenvoudig in te stellen truck-profielen en headset ondersteuning (alleen dÄ“zl 770 a). De nieuwe dÄ“zl serie beschikt over nieuwe specificaties van Garmin zoals Garmin Real DirectionsTM, gratis HD Digital Traffic1, Up Ahead en Foursquare® data. Ook zijn de dezl 570 en dezl 770 compatibel met de nieuwe BC 30TM achteruitrijcamera².

“De nieuwe dezl 570 en 770 zijn ontworpen om maximaal aan de wensen van vrachtwagenchauffeurs tegemoet te komen,” vertelt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland. “Een combinatie van Garmin navigatie met nieuwe specifieke zaken voor vrachtwagenchauffeurs maakt dit de beste truck navigatie ooit. De nieuwe dezl geeft niet alleen truck gerelateerde informatie, routes en intuïtieve richtingaanwijzingen, maar biedt ook additionele functionaliteiten zoals specifieke truck POI’s en ondersteuning voor achteruitrijcamera’s.”

Truckers kunnen eenvoudig de informatie zien op het 5” en 7” scherm en de informatie horen via de extra krachtige speakers. Het nieuwe truck profiel maakt het eenvoudiger dan ooit om de trailer afmetingen in te geven. Bestuurders geven afmeting en gewicht van de combinatie in en ontvangen een route die geschikt is voor hun vrachtwagen. Wanneer de navigatie gebruikt wordt in een andere wagen kan het profiel met één druk op de knop aangepast worden. Met Easy Route Shaping kunnen bestuurders zelfs hun favoriete steden of wegen toevoegen.

Eenmaal onderweg tonen truck specifieke POI’s de bestuurder pitstops, truck specifieke parkeerplaatsen en hotels. Daarnaast bevatten beide toestellen miljoenen additionele plekken van Foursquare, zoals restaurants. Vrachtwagenchauffeurs hebben tevens de mogelijkheid om de onderhoudsgeschiedenis van hun vrachtwagen te volgen, waaronder olie verversingen, banden kilometrage en service uren.

Real Directions begeleidt gebruikers op een natuurlijke manier door gebruik te maken van herkenbare punten, gebouwen, verkeerslichten en verkeersborden. Additionele navigatie specificaties zijn stemgestuurde navigatie, gesproken Active Lane Guidance en photoReal en bird’s eye knooppunt beeld. Up Ahead toont constant informatie langs de route zoals restaurants en tankstations.

Beide modellen beschikken over Bluetooth® en kunnen gekoppeld worden met een smartphone voor additionele functionaliteit zoals handsfree telefoneren via een headset (alleen dezl 770) . Bestuurders kunnen ook de Garmin Smartphone Link app gebruiken om up-to-date informatie te ontvangen5, zoals flitspalen, weer etc. Beide modellen zijn voorgeladen met kaartmateriaal en POI’s van HERE. De voorgeladen kaarten van Europa bevatten vrachtwagen gerelateerde informatie zoals brughoogte, scherpe bochten, gewichtlimieten etc. Daarnaast zijn lifetime kaart6 updates en verkeersinformatie1 gratis. dezl 770 LMT-D en dezl 570 LMT-D maken gebruik van DAB verkeersinformatie. De beste verkeersinformatie oplossing van Garmin.

Beide nieuwe dezl modellen zijn compatibel met de optionele Garmin BC30 achteruitrijcamera. Vrachtwagenchauffeurs kunnen zo eenvoudig voertuigen, voetgangers en andere obstakels achter hun voertuig waarnemen. Wanneer de camera verbonden is via het achteruitrijlicht worden de beelden automatisch getoond op de navigatie wanneer de versnelling in zijn achteruit geschakeld wordt. De navigatie gaat weer aan zodra weer vooruit geschakeld wordt. Met een eenvoudige druk op de knop kan snel worden geschakeld tussen de achteruitrij camera en navigatie, als deze camera via de constante stroom verbonden is.

De Garmin dezl 570 LMT-D heeft een verkoopadviesprijs van €399 en de Garmin dezl 770 LMT-D heeft een verkoopadviesprijs van €479. Beide toestellen worden in het eerste kwartaal van 2015 verwacht. De optionele BC 30 achteruitrijcamera heeft een verkoopadviesprijs van €169,99.

1- Lifetime verkeersinformatie is van toepassing tijdens de ecomonische levensduur van de Garmin verkeersontvanger of zolang Garmin informatie van haar leverancier ontvangt.
2- Apart verkocht. dezl 770 is ook compatibel met Garmin BC 20 achteruitrijd camera, deze wordt ook separaat verkocht.
4- Niet in alle gebieden beschikbaar. Het invoeren van de gegevens van de truck geeft geen garantie. Het is altijd van belang om de informatie onderweg te bekijken,
5- Data abonnement is van toepassing. Neem hiervoor contact op met de service provider. Kijk hier voor telefoon compatibiliteit. 
6- Lifetime kaarten zijn verkrijgbaar gedurende de economische levensduur 1 compatibel Garmin product of zolang Garmin kaartmateriaal ontvangt van haar leverancier. Meer informatie.

De Panasonic LUMIX FT30

Digital marketing trends 2015