in

Ruckus Wireless perfectioneert multimedia streaming en Wi-Fi Calling

Nieuwe 802-11ac access points slagen met vlag en wimpel voor test- en certificatieschema van Microsoft Lync en staan garant voor een kristalhelder geluid en haarscherpe, storingsvrije videobeelden.

Ruckus kondigt aan dat verschillende Ruckus ZoneFlex™ access points (APs) zijn gecertificeerd voor het Wi-Fi kwalificatieprogramma van Microsoft Lync Server, waaronder de nieuwe Ruckus ZoneFlex R500 (2×2:2) en ZoneFlex R600 (3×3:3) high-performance 802.11ac mid-range APs voor toepassing binnenshuis en de nieuwe ZoneFlex T300 Series dual-band 802. 11ac APs voor gebruik buitenshuis. Dit geldt eveneens voor Ruckus ZoneDirector™ 3000, ZoneDirector 5000, de nieuwe ZoneDirector 1200 Smart Wireless LAN (WLAN) controllers en de Ruckus SmartCell™ Gateway (SCG) 200.

Het certificatieschema van Microsoft Lync is ontwikkeld om werknemers van grote ondernemingen en het midden- en kleinbedrijf die Microsoft Lync en Office 365 gebruiken, een uitstekende gebruikservaring te bezorgen door hen een naadloze, volledig geïntegreerde unified communications (UC)-oplossing aan te bieden. Dankzij de Microsoft Lync-certificatie profiteren de klanten die de Wi-Fi-producten van Ruckus Wireless gebruiken van de technische hoogstandjes die met name betrekking hebben op de manier waarop vertragingsgevoelig spraak- en videoverkeer door de Wi-Fi access points worden afgehandeld.

SmartCast vangt pieken in Wi-Fi-verkeer probleemloos op
In tegenstelling tot concurrerende producten maken de Ruckus Smart Wi-Fi access points gebruik van de gepatenteerde SmartCast™-technologie. SmartCast combineert uitgekiende mechanismen voor het inplannen en prioriteren van Wi-Fi-verkeer met heuristische algoritmes die automatisch specifieke verkeersstromen herkennen en benoemen. Deze technologie zorgt er voor dat ook pieken in het Wi-Fi-verkeer probleemloos worden opgevangen.

Binnen de context van een Ruckus Smart Wi-Fi-systeem zorgen geautomatiseerde planningsmechanismen ervoor dat de verschillende vormen van spraak- en dataverkeer al dan niet prioriteit krijgen op basis van de benodigde bandbreedte, de gevoeligheid voor vertraging en de tolerantie voor jitter (een storing bij analoge verbindingen door kleine timing-verschillen van het signaal). Tevens houden deze planningsmechanismen rekening met de specifieke eigenschappen van elk basisstation binnen het draadloze LAN. Deze Type Of Service (TOS)-signalering maakt een einde aan ingewikkelde Quality of Service (QoS)-configuraties. Het herkent tragere apparaten met een 802.11-specificatie en reserveert genoeg bandbreedte om het video- en spraakverkeer met voorrang automatisch via de Wi-Fi access points te verwerken. In combinatie met Ruckus BeamFlex™ adaptieve antennesysteem, dat ieder datapakketje via het snelste signaalpad verstuurt, worden de hoogste transmissiesnelheden bereikt. Aldus worden de multimedia Wi-Fi-prestaties verder geperfectioneerd.

Innovaties maken kristalhelder Wi-Fi bellen mogelijk
De toepassing van nieuwe technologie, zoals SmartCast, is vooral van belang voor Wi-Fi bellen, dat volgens analisten een hoge vlucht zal nemen. Wi-Fi bellen maakt het mogelijk om telefoongesprekken te voeren via een Wi-Fi-verbinding. Als er bijvoorbeeld binnenshuis geen of slecht bereik is, wordt de netwerkverbinding van de mobiele telecomprovider verbroken en automatisch overgeschakeld zodat het telefoongesprek via een Wi-Fi-verbinding verloopt.

De meeste oplossingen voor Wi-Fi bellen maken gebruik van de zogenoemde 3GPP IR-92- standaard voor Voice over LTE (VoLTE). Deze standaard maakt het mogelijk om de gehele LTE stack over een Wi-Fi-verbinding te transporteren door gebruik te maken van het Internet Protocol Security (IPsec). Hierbij wordt de payload (tekst, spraak, afbeeldingen en tonen) versleuteld, waardoor conventionele access points niet meer in staat zijn om de verschillende informatiestromen van elkaar te onderscheiden. Ruckus SmartCast daarentegen is in staat om het telefoonverkeer op basis van Wi-Fi bellen voorrang te geven dankzij de TOS-bits die door de smartphone in de IP-header worden getoond. De heuristische algoritmes stellen de access points in staat om spraakverkeer te detecteren door naar de grootte en frequentie van de stroom aan datapakketjes te kijken, ongeacht of de stroom versleuteld is of niet.

Details van Microsoft Lync-certificatie
Microsoft Lync biedt voor grote bedrijven een breed geaccepteerd platform voor unified communications dat geschikt is voor alle typen apparaten, inclusief mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en laptops. Naast de gangbare communicatieprocessen, zoals instant messaging, audio bellen en videobellen is Lync ook geschikt voor de overdracht van elektronische bestanden, het organiseren van webconferenties en het delen van verschillende modaliteiten. Deze functionaliteiten kunnen intern binnen het bedrijf worden toegepast, maar ook in interactie met de buitenwereld.

“Ruckus Wireless speelt voortdurend in op de toenemende klanteisen als het gaat om meer capaciteit en beheerde UC-oplossingen op basis van Wi-Fi die om kunnen gaan met de explosie van steeds slimmere apparaten die allemaal aansluiting zoeken op het bedrijfsnetwerk”, aldus Amer Hassan, Principal GPM, Microsoft Lync Partner Engineering. “Doordat de Smart Wi-Fi-producten van Ruckus nu gecertificeerd zijn om samen te werken met Microsoft Lync Server, ontstaat de juiste infrastructuur die noodzakelijk is tegemoet te komen aan de toenemende behoefte aan unified communications en mobiliteit.”

“Microsoft Lync biedt een platform voor Unified Communications aan dat algemeen geaccepteerd is in een enterprise omgeving”, zegt Spencer Hinzen, Regional Sales Director Southern Europe bij Ruckus Wireless. “Door optimaal gebruik te maken van alle functionaliteiten die Lync biedt in combinatie met het Ruckus Smart Wi-Fi-netwerk zijn we ervan overtuigd dat we werknemers van ondernemingen een kwalitatief hoogstaande gebruikservaring kunnen bieden.”
Voor meer informatie over de Ruckus Wireless netwerkinfrastructuur in relatie tot de Microsoft Lync-certificatie, bezoek http://technet.microsoft.com/en-us/office/dn788945.aspx en klik op de tab ‘Networking’.

Nieuwe koers Digitailing – Robert Been | Marco den Engelsman | Laurens Atsma

Sitecore en Microsoft dichten samen het gat tussen in-store en digitale customer experience